[1Z B4 1,9 TDI]Twardy hamulec podczas hamowania
[1Z B4 1,9 TDI]Twardy hamulec podczas hamowania
Witam czytając dorum znalazłem kilka tematów dotyczących nie działającego hamulca miedzy innymi temat https://audi80.pl/80-b4-abt-wymiana- ... t30426.htm oraz parę innych gdzie jest mniej więcej wyjaśnione jak sprawdzić samo serwo. Otóż w żadnym z tych tematów nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi, na moje pytanie: Hamulec hamuje za 1 wszym i za 2 gim razem jednak za 3 robi się wysoki tak, że można go wcisnąć jakiś centymetr i samochód dalej jedzie zwalniając bardzo nie znacznie. Hamulce są odpowietrzone dwa razy, płyn zmieniony na niemiecki Jurid DOT4, zaworek wymieniony na nowy, przewody spdawdzone, klockii tarcze nowe, serwo po zgaszeniu silnika i wyjęciu przewodu od serwa "syczy" dość głośno więc wg opisu wszystko ok ale hamulec dalej nie hamuje. Pisano gdzieś żeby przytrzymać przy serwie palcem ( w miejscu podłączenia pompki ) i sprawdzić czy trzyma podcisnienie i faktycznie trzyma ale tylko jakieś 15 sekund potem puszcza, nie jestem mechanikiem i piszę w imieniu mojego ojca ( który mechanikiem jest ), czy jest to wina serwa czy istnieje jeszcze jakaś inna opcja!? Pisano żeby odpowietrzyć jeszcze ABS tego jeszcze nie robiłem bo przeczytałem przed chwilką ( swoją drogą jak odpowietrzyć ABS i czy to może pomóc ). Jakieś sugestie...
Ostatnio zmieniony 27 sie 2009, 21:37 przez goofy131, łącznie zmieniany 1 raz.