Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi 80 B4 2.8 by zakwa , sprzedane

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
maniek75
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maniek75 » 26 sie 2009, 10:37

Auto znam wiec pisać nie będe, bo żadnego komentarza nie wymaga <ok>
Więc dbaj o furę bo jest naprawdę o co, i do jakiegoś spotkania, może być nwet w Nysie <ok>
Przydało by się oblać nowy nabytek :-P

Awatar użytkownika
labek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: labek » 26 sie 2009, 10:55

Zakwa :mrgreen: no to masz 2.8 :D arezyy nie bój sie widoków, to tylko wyglada jakby to były slumsy, naprawde to bardzo porządna dzielnica <ok> zakwa musimy sie ustawić jak wróce z Tunezjii musze jeszcze raz zoabczyc to auto, czy dalej wyglada jak jakieś 2 lata temu ;-)

Awatar użytkownika
zakwapl
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zakwapl » 26 sie 2009, 21:29

Słonik pisze:Jest -40 i to juz az tak bardzo przeszkadza w jezdzie :?: <hmm>
Obojętnie co by było,krawężnik,chopka,górka odrazu chacze,albo zawisnę. W sumie nie zawieszeniem tylko układem wydechowym, bo on jest kilka centymetrów nad ziemią :-/
luk_OP_Q89 pisze:No śliczne,Wojtek bryczka jak ta lala...tylko czemu bez quattro :roll:
Zawsze chciałem mieć quattro,ale była okazja to skorzystałem :-P
Fiku pisze:i juz nie mow ze -40 jest tak nisko chyba ze arezyy, ja troszke wiecej obnizyl :mrgreen:
powiem tak,jest troszkę za nisko i za twardo :mrgreen: I do tego Opole,jak pewnie większość miast jest mega podziurawione jak sito.Jak autko przyjechało na zimówkach to było jeszcze <ok> , ale jak wrzuciłem felgę 205/45 R 16 to już nie było tak super.Bo jednak poszło auto w dól i teraz chacze tym tłumikiem :-P

labek pisze:Zakwa :mrgreen: no to masz 2.8 :D arezyy nie bój sie widoków, to tylko wyglada jakby to były slumsy, naprawde to bardzo porządna dzielnica <ok> zakwa musimy sie ustawić jak wróce z Tunezjii musze jeszcze raz zoabczyc to auto, czy dalej wyglada jak jakieś 2 lata temu ;-)
Hehe dokładnie , to tylko tak wyglada ;-) Wracaj, to się spotkamy na jakiegoś <piwo>

Archie
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Archie » 26 sie 2009, 21:52

Nie ma jak auto z pewnej reki ;-)
Co tu duzo pisac.. Śliczna :-)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 26 sie 2009, 22:05

No toś se chłopie narobił, wszyscy Ci będą teraz na ręce patrzeć i jak z nią zrobisz coś nie tak, to lincz masz pewny :mrgreen:
Tak na serio, to przyjmij moje gratulacje <ok> Stałeś się posiadaczem jednej z najpiękniejszych 80-tek jakie w życiu widziałem <spoko>
zakwapl pisze:jak wrzuciłćem felgę 205/45 R 16 to już nie było tak super
Masz chyba ciut za niski profil, przy 16-tce i szerokości opony 205, profil powinien wynosić 55.

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 26 sie 2009, 22:14

Nom profil za niski to raz a dwa ze pewnie ja bym zajrzal pod auto czy czasem gumki od tlumika srodkowego nie sa powyciagane przez co troche wisi i zawadzasz ukladem.

Awatar użytkownika
zakwapl
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zakwapl » 27 sie 2009, 23:44

Słonik pisze:Nom profil za niski to raz a dwa ze pewnie ja bym zajrzał pod auto czy czasem gumki od tłumika środkowego nie są powyciągane przez co trochę wisi i zawadzasz ukladem.
Sprawdzałem dzisiaj tłumik i raczej gumek mu nie brakuje bo jest sztywny, że nawet ręką nie da się go ruszyć. Ale nastał niestety nowy problem, otóż jak oddałem autko żeby założyli gaz coś im się stało że autko zgasło i nie chce odpalić :cry: Prawdopodobnie alarm, ale nie wiadomo do końca, mają ściągać jutro jakiegoś speca od alarmów :-| Pozdro

arezyy

Post autor: arezyy » 28 sie 2009, 09:36

zakwapl pisze:Ale nastał niestety nowy problem, otóż jak oddałem autko żeby założyli gaz coś im się stało że autko zgasło i nie chce odpalić :cry: Prawdopodobnie alarm, ale nie wiadomo do końca, mają ściągać jutro jakiegoś speca od alarmów :-| Pozdro
Alarm miał zabezpieczenie na rozruszniku więc jeżeli rozrusznik kręci to moim zdaniem nic z alarmem... myślę że gazownicy powinni jeszcze raz przejrzeć podłączenie LPG... daj znać jak już będziesz wiedział o co kaman...

Awatar użytkownika
zakwapl
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zakwapl » 28 sie 2009, 20:59

A jednak alarm się zblokował i nie dało się silnika uruchomić.Prawdopodobnie gazownicy zrobili gdzieś spięcie.Stwierdzili że jest beznadziejnie założony,jakiś kabel od niego idzie pod silnikiem.Radzili mi ten kabel przełożyć żeby się nie przykleił do silnika i nie stopił. Gazik założony,autko fajnie jeździ :-) Założyli mi taką instalację:

-sterownik Stag 300
-reduktor KME gold do 300 KM
-zbiornik GZWM
-wielozawór Tomasetto
-wtryskiwacze Magic Jet
-zawór tankowania przy wlewie paliwa ;-)

Awatar użytkownika
SIDNEY85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SIDNEY85 » 28 sie 2009, 21:08

Pogratulowac dobrego zakupu <ok> szerokosci.

arezyy

Post autor: arezyy » 28 sie 2009, 23:14

zakwapl pisze:A jednak alarm się zblokował i nie dało się silnika uruchomić.Prawdopodobnie gazownicy zrobili gdzieś spięcie.Stwierdzili że jest beznadziejnie założony,jakiś kabel od niego idzie pod silnikiem.Radzili mi ten kabel przełożyć żeby się nie przykleił do silnika i nie stopił.
nie gniewaj się ale w czyje ręce dałeś to auto??? jedyne co się wg mnie zgadza to to że coś spieprzyli...
po pierwsze odcięcie alarmu jest na rozrusznik a skoro on jest na dole to tam musi trafić "kabel"
po drugie jakby miał się "przykleić do silnika i stopić" to przez 2 lata miał na to aż za dużo czasu,
po trzecie jeżeli faktycznie tak jest to dlaczego "fahofcy" od razu tego Ci tego nie zrobili tylko wspaniałomyślnie "radzą" przełożenie kabla? brakło im umiejętności żeby poradzić sobie z jednym kabelkiem a Ty będziesz ryzykował lawetę jak się "kabelek przytopi"?

nie bierz tego co napisałem do siebie ale to auto znaczyło dla mnie bardzo wiele i szlag mnie trafia jak czytam takie opinie i rady "ekspertów", którzy nie potrafią się przyznać że sobie z czymś nie radzą tylko szukają winnych....

Awatar użytkownika
zakwapl
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zakwapl » 28 sie 2009, 23:36

Oni stwierdzili że alarm się zablokował i go naprawili,bo niby to mogło mi się zrobić w trakcie jazdy.Ale patrząc realnie to pewnie dlatego tak powiedzieli żeby zatuszować że coś spiep... . Wydaję mi się że dlatego tego kabelka nie ruszali,bo gdyby im coś nie wyszło to nie wiem czy poradzili by sobie. Jak to powiedzieli nie lubią alarmów ;-) Zobaczymy co czas pokaże , w razie czego wykupię sobie w PZU assistance :mrgreen:

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 29 sie 2009, 09:25

a, że tak zaytam to którędy idzie ten kabel i w jaki sposób jest umowcowany, że niby jest możliwość aby się on stopił ?

Awatar użytkownika
zakwapl
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zakwapl » 30 sie 2009, 18:08

Wiem tylko tyle że idzie pod pompą od absu,jest napięty i zachodzi pod silnik bardziej styłu,dokładnie nie wiem jak daleko,mówię tylko jak widzę ;-)

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 12 paź 2009, 19:50

zakwapl, autko bardzo śliczne. ;-) Powiedz mi jak Ci się jeździ na sprężynkach??

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl