Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z] Problemy z odpalaniem...

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mephisto2oo9
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1Z] Problemy z odpalaniem...

Post autor: Mephisto2oo9 » 28 sie 2009, 15:45

Witam,

Stałem się niedawno posiadaczem w/w autka ;-) Problem jest taki, że auto w różnych losowych momentach ma problemy z odpalaniem, nie ma znaczenia czy silnik jest ciepły czy zimny, czasami pali na dotyk a czasami musze go trochę pokręcić zanim odpali, wymieniłem zawór odcinający paliwo tzw. fuel shut-off valve, założyłem nowy filtr paliwa. Kiedy to nie pomogło spróbowałem założyć na wąż doprowadzający paliwo do pompy zawór działający w jedną stronę, aby całkowicie wyeliminować możliwość cofania się paliwa. Bez efektu. Z wtrysków paliwo nie uchodzi ani z wężyków przelewowych. VAG nie wykazał błędów silnika, auto jeździ bezproblemowo aczkolwiek zdarzało mi się czsami tak, że gdy z miejsca daje mu na maksa w palnik to np. na 3 biegu już na wysokich obrotach potrafi zaszarpnąć tak jakby nie dostawał paliwa ale gdy trochę mu odpuszcze jest już OK. I jeszcze jedną dziwną zależność zauważyłem mianowicie gdy mam dużo paliwa (około pół baku) to właściwie odpala zawsze OK, natomiast gdy mam tak koło rezerwy to już zaczyna częściej gorzej odpalać. Nie zauważyłem również nadmiernego kopcenia (czy to w trakcie jazdy czy przy odpalaniu).. Co mu może być?

Pozdr.

Awatar użytkownika
Spietyq
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Spietyq » 28 sie 2009, 16:41

Witam. Poszukaj kogoś z VAG - iem i zrób diagnozę autka. Spróbuj skontaktować się na PW z kolegą nick z forum mlubinski. Mieszka w Kwidzynie, masz blisko zrobi Ci diagnostykę statyczną i dynamiczną tzn. logi, ewentualnie ustawi dawkę paliwa, kąt wtrysku. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mephisto2oo9
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mephisto2oo9 » 28 sie 2009, 23:52

Spietyq pisze:Witam. Poszukaj kogoś z VAG - iem i zrób diagnozę autka. Spróbuj skontaktować się na PW z kolegą nick z forum mlubinski. Mieszka w Kwidzynie, masz blisko zrobi Ci diagnostykę statyczną i dynamiczną tzn. logi, ewentualnie ustawi dawkę paliwa, kąt wtrysku. Pozdrawiam
Mam dostęp do VAG-a i trochę wiedzy, zrobię jutro diagnostykę i wrzucę tutaj.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl