[Coupe Q NG] Przekaźnik kierunkowskazów
[Coupe Q NG] Przekaźnik kierunkowskazów
Mam pytanie odnosnie przekaźnika kierunkowskazow, po pierwsze czy to jest ten przekaźnik bo jest inny od tego https://audi80.pl/all-wymiana-przeka ... t26347.htm
Mój wyglada tak, ale podlaczenie wydaje mi się takie samo jak w powyzszym?
Nizej fotki dokladniejsze, nie mogę sprawdzic go pod względem pikania bo kierunkowskazy wogole nie dzialaja i nic mi pod kierownica nie pika, mogę zalozyc ten przekaźnik innego typu czy musze mieć identyczny jak ten?
Takie kabelki do niego dochodza
Mój wyglada tak, ale podlaczenie wydaje mi się takie samo jak w powyzszym?
Nizej fotki dokladniejsze, nie mogę sprawdzic go pod względem pikania bo kierunkowskazy wogole nie dzialaja i nic mi pod kierownica nie pika, mogę zalozyc ten przekaźnik innego typu czy musze mieć identyczny jak ten?
Takie kabelki do niego dochodza
Wyglądem może odbiegać od Twojego ale zasada działania jest identycznatopgear68 pisze:po pierwsze czy to jest ten przekaźnik bo jest inny od tego
Możesz założyć inny niż Twój, są dwa typy przerywaczy stosowane w Audi nr 21 i 22 jeden z nich jest mocniejszy i montuje się go do samochodu z hakiem.topgear68 pisze:mogę zalozyc ten przekaźnik innego typu czy musze mieć identyczny jak ten?
Wg mnie wtyczka nie ma wpływu na działanie kierunków, zasilanie, masa oraz wyjście na żarówki sa w dużej wtyczce.topgear68 pisze:jakis pomysl do czego moze byc ta wtyczka
49 - plus po zapłonie
49a - wyjście na żarówki
31 - masa
Zobacz dokąd idą przewody z tej wtyczki (brązowy na bank do masy) to się coś wymyśli.
panowie jest chyba taka opcja ze te dwa kabelki ida do takiej zielonej lampki malej co mi wystaje z deski na wysokosci lewego nawiewu i jak wlaczalem wczesniej awaryjne to sie ona wtedy swiecila
ale jest drugi problem, nie mam swiatel mijania, moze to byc wina pajaka :?: bo postojowki sa i halogeny tez, a dlugie dzialaja tylko jak trzymam do siebie dzwigienke, a jak wezme ja od siebie to nie swieca, zarowki sa dobre, a i juz raz mi sie tak zrobilo ale po jakis 30km same zaczely swiecic ale teraz juz zrobilem 100km i nic, czyli chyba cos nie laczy :?:
ale jest drugi problem, nie mam swiatel mijania, moze to byc wina pajaka :?: bo postojowki sa i halogeny tez, a dlugie dzialaja tylko jak trzymam do siebie dzwigienke, a jak wezme ja od siebie to nie swieca, zarowki sa dobre, a i juz raz mi sie tak zrobilo ale po jakis 30km same zaczely swiecic ale teraz juz zrobilem 100km i nic, czyli chyba cos nie laczy :?:
nie nie mam, rozebralem przed chwila pajaka i wyczyscilem go i zadnego efektu nie ma, to samo co wczesniej, hmm sama kostke stacyjki :?: czyli jak to naprawic :?:IC69 pisze:A kierunki i awaryjne już odzyskałeś? Bo jeśli nie, to w połączeniu z awarią świateł, wygląda mi to na uszkodzoną kostkę stacyjki.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
No jak to jak...tak https://audi80.pl/b3-b4-kostka-stacy ... t27544.htmtopgear68 pisze:czyli jak to naprawic