Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[1.9TDI 1Z] Szarpanie - bardzo nieregularne

Awatar użytkownika
ibizablue
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ibizablue » 11 sie 2009, 09:24

u mnie tez szarpala raz na jakis czas,po dluzszym ogladnieciu przyczyny doszedlem ze saczy sie ropa z dekielka pompy wtryskowej i czasem zasysala powietrza i szarpala.koszt uszczelki 10zl.Wymiana bardzo prosta.Mozna zauwazycz delikatny nalot na pompie wtryskowej ropy.I gdzies musi byc przeciek.

szmajchel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szmajchel » 18 sie 2009, 20:53

auroxick pisze:Mialem to samo - i u mnie byly to wtryski, przy 3000rpm na luzie uderz mlotkiem we wtrysk sterujacy jak szarpnie- do wymiany. pozdro!
auroxick, gdzie dokładnie jest ten wtrysk sterujący? Najbardziej pomocne byłoby zdjęcie, gdyż mechanik ze mnie żaden. I jak mocno puknąć tym młotkiem? Walnąć porządnie czy wystarczy symbolicznie?:)

ikswezsutram
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ikswezsutram » 18 sie 2009, 21:16

wtrysk sterujący to jest ten od którego odchodzi kabelek:)

Awatar użytkownika
pepo_avant
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pepo_avant » 29 sie 2009, 15:26

szmajchel pisze:
auroxick pisze:Mialem to samo - i u mnie byly to wtryski, przy 3000rpm na luzie uderz mlotkiem we wtrysk sterujacy jak szarpnie- do wymiany. pozdro!
auroxick, gdzie dokładnie jest ten wtrysk sterujący? Najbardziej pomocne byłoby zdjęcie, gdyż mechanik ze mnie żaden. I jak mocno puknąć tym młotkiem? Walnąć porządnie czy wystarczy symbolicznie?:)
Kolego próbowałeś tego sposobu? Wiesz już co było przyczyną takiego stanu rzeczy?
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl