Witam
Posiadam Audi,jak w temacie z automatyczną skrzynią biegów. Od pewnego czasu zauważyłem, że przy niskiej temperaturze otoczenia prędkościomierz wskazuje zaniżoną prędkość, oraz leniwie reaguje na zmianę prędkości. To znaczy, że prędkość rzeczywista wynosi około 70 km/h a wskazania licznika to około 30 km/h. Po zatrzymaniu pojazdu mija dłuższa chwila, zanim wskazówka opadnie do zera. Co może być przyczyną takiego stanu? Dodam, że po przejechaniu kilkunastu kilometrów wskazania prędkościomierza są prawidłowe, lub przynajmniej wiarygodne.
[80 B4 2.0 ABT] Zaniżone wskazania prędkościomierza
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Jak dla mnie to coś się przytarła albo jakiś zastany smar na ośce i wskazówka prędkościomierza w liczniku i musi się dopiero rozgrzać i rozruszać.
Weź wyciągnij licznik i zerknij możne wystarczy przeczyścić i na nowo nasmarować.
Jeszcze nigdy osobiście go nie rozbierałem ale jest tego sporo na forum (nawet foto story) przy okazji innych prac (montaż obrotomierza czy AC/BC).
Weź wyciągnij licznik i zerknij możne wystarczy przeczyścić i na nowo nasmarować.
Jeszcze nigdy osobiście go nie rozbierałem ale jest tego sporo na forum (nawet foto story) przy okazji innych prac (montaż obrotomierza czy AC/BC).
Ostatnio zmieniony 29 sie 2009, 12:40 przez Grzegorzbielsko, łącznie zmieniany 1 raz.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: