[B4 1Z] Szarpanie przy ruszaniu
- bieniek1984
- Forum Audi 80
[B4 1Z] Szarpanie przy ruszaniu
Witam wczoraj stojąc w korku i ruszając już chyba 50 raz auto zaczęło strasznie szarpać podczas ruszania. Dodam, że sprzęgło mi się już kończyło ale teraz to już łapie na samym końcu i żeby ruszyć normalnie trzeba się postarać a i tak czasem nie wychodzi. Czy to już definitywna wymiana całego kompletu ?
- bieniek1984
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
koledzy podepne sie do tematu powiedzcie mi czy ktos wymienial z was juz poduszke skrzyni biegow bo u mnie dzieje sie cos takiego ze jak gwaltownie puszcze sprzeglo to slysze jak skrzynia biegów uderza w spod auta i stawiam na to ze to musi byc wywalona poduszka a czy ktos wie jak w B3 sie wymienia ta poduszke , w ktorym miejscu ona jest i czy jest z tym roboty ,prosze o pomoc
[ Dodano: 2009-09-02, 10:59 ]
i koledzy wie ktos jak mozna to zrobic
[ Dodano: 2009-09-02, 10:59 ]
i koledzy wie ktos jak mozna to zrobic
- bieniek1984
- Forum Audi 80
Niki20, to nie była poduszka pod skrzynią do wymiany była tarcza sprzęgał a raczej sprężyny, które są w niej poprostu jedna się wysunęła i to było przyczyna całej sytuacji. Teraz już jest kompletne i nowe sprzęgło Luka koszt naprawy 1tys sprzęgo, robocizna, kruciec wody w głowicy, osołona maglownicy, uszczelki i łożysko szpilowe
no właśnie...u mnie przy ruszaniu ale tylko na rozgrzanym mocno silniku (jazda w korku 20km/h przez 20 minut) chce delikatnie ruszyć..popuszczam sprzegla i jak zaczyna lapac, auto zaczyna sie toczyc i zaczyna szarpać az cale auto podskakuje. Czy to wina zuzytej tarczy? docisku? a i sprzeglo sie nie slizga i nei bierze jakoś koncem - normalnie bierze jak w kazdym aucie:)
Panowie ja tez mam ten sam problem ale oprocz sprzegla i poduszek czy mozna wziąść pod uwage wypaczony docisk sprzegła ????????
Poza tym Koledzy dam wam rade jak ruszac z takim problemem i bez szarpania autem a mianowicie Ja robie tak iż zanim rusze to dodaje gazu i lekko puszczam sprzeglo tzw polsprzeglo, wtedy auto zaczyna mi delikatnie sie toczyc i nie czuje szarpania. Rozpedzam delikatnie auto na polsprzegle potem jak rusze sciagam noge z pedalu gazu i zaraz potem puszczam sprzeglo, w tym momencie docisk dochodzi do sprzegla i nie czuc szarpania, potem dodaje normalnie gazu i juz jade ten sposob moze troche zagmatwanie przedstawilem ale uwierzcie mi ze dziala i jesli pojawi sie jakies szarpniecie to jest duzo duzo mniejsze niz normalnie pozdrawiam
Poza tym Koledzy dam wam rade jak ruszac z takim problemem i bez szarpania autem a mianowicie Ja robie tak iż zanim rusze to dodaje gazu i lekko puszczam sprzeglo tzw polsprzeglo, wtedy auto zaczyna mi delikatnie sie toczyc i nie czuje szarpania. Rozpedzam delikatnie auto na polsprzegle potem jak rusze sciagam noge z pedalu gazu i zaraz potem puszczam sprzeglo, w tym momencie docisk dochodzi do sprzegla i nie czuc szarpania, potem dodaje normalnie gazu i juz jade ten sposob moze troche zagmatwanie przedstawilem ale uwierzcie mi ze dziala i jesli pojawi sie jakies szarpniecie to jest duzo duzo mniejsze niz normalnie pozdrawiam