Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi 80 B3 (1989r) by tomiko9-odwiedziny przed update-str 10

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
Tomiko9
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Audi 80 B3 (1989r) by tomiko9-odwiedziny przed update-str 10

Post autor: Tomiko9 » 30 sie 2009, 17:14

[center]Witam wszystkich audimaniaków! <welcome>[/center]

[center]I ja chcę Wam przedstawić dzięki Koledze (Dan 80-dzięki raz jeszcze <piwo> ) moją Niunię,którą posiadam już 4 latka i przez te wszystkie lata nigdy mnie nie zawiodła-bardzo wdzięczna <cieszy>[/center]
:arrow: serce 1.8 S,90 KM
:arrow: rocznik 1989
:arrow: przebieg 291 tys.-już prawie 60 tys.nią zrobiłem
:arrow: wtrysk jednopunktowy
:arrow: sportowa skrzynia biegów AKS-czwórka (i nie prosi się na trasie o piątkę-co cieszy <ok> )
:arrow: od dwóch lat LPG-BRC
:arrow: ABS
:arrow: wspomaganie kierownicy
:arrow: centralny zamek
:arrow: elektr.regulacja świateł mijania
:arrow: podgrzewane spryskiwacze szyb
:arrow: tylni podłokietnik (narazie zakryty tanim pokrowcem)
:arrow: tylna roleta
:arrow: aluski 14''
:arrow: opony na lato (przód) Michelin,zimę Matador;na tył na razie badziewio
:arrow: halogeny
:arrow: radio CD,WMA,MP3 JVC GD-G332 (50x4)
:arrow: głośniczki wysoko tonowe
:arrow: trzeci stop
:arrow: lampka w komorze silnika <cieszy>

[center]Plany? <hmm>[/center]
:idea: tylna blenda (jak u Kolegi Daniello85)
:idea: dymione przednie klosze świateł i kierunki
:idea: ringi na zegary,mocniejsze żaróweczki 1,3 lub 1,5W (też do zegarów) &#8730;
:idea: wreszcie znaleźć ramkę do przedniego halogenu <lupa>
:idea: no i to co jeszcze wymyślę (to dopiszę) <:P>

[center]Ze spalaniem jest tak,że przez pierwsze 2 latka (tylko na PB) brała mi o dziwo 7,7/8 l na trasie :shock: ,a w mieście nawet i 14l (wiadomo,że nasze niunie nie są na miasto,ale mi to nie przeszkadza <:P> ) i przy tym wtedy zero oleju.
Natomiast od dwóch lat jeżdżę na LPG i pali mi na trasie ok.10/11 l (przy 90/100km),a po mieście nawet i 16 l - lecz to nic,znajomym biorą więcej ;-)
Co do oleju to odkąd jest LPG-normalka bierze,teraz ok.1l na jakieś 2/2,5 tys.km.,więc nie jest jeszcze tak źle (skoro w normie jest 1l na 1tys.km. ;-) ).[/center]
[center]Czas na małe foto;[/center]
[center]-tak moja Niunia wyglądała po pierwszym roku mojego użytkowania (stare kierunki,fele,kołpaczki,obrotek bez podświetlenia,to samo pokrętła nadmuchów)-taką nabyłem...[/center]

Obrazek

[center]A tak wygląda teraz (też wraz z Kolegą Dan-em),niewiele zmian,ale mi się one podobają-to najważniejsze! <ok> [/center]
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

[center]Ostatnio doszła chromowana ramka z przodu,którą po namyśle wywaliłem,dekielki na aluski i naklejka z tyłu-oczywiście logo naszego Klubu!!! <piwo>
Ale na najważniejszą naklejkę (klubową wlepę) wciąż czekam <cieszy>[/center]
Obrazek Obrazek Obrazek

[center]Widać na fotkach (niżej) delikatną szpachelkę na przednim nadkolu i nieumiejętnie dobraną do niej farbkę (moja robota) :oops: ,oraz tylne drzwi po przygodzie z cofającym Passatem,którego kierowca wykonując ten manewr patrzył do przodu-to efekt :evil: [/center]
Obrazek Obrazek Obrazek

[center]Kilka dni temu naszło mnie na lekkie ,,odnowienie'' zacisków Girlinga-oto efekt (przód i tył)[/center]
Obrazek Obrazek Obrazek

[center]Niebawem dodam foty ze środka Niuni i z pod maski <cieszy> tylko niech wreszcie pogoda dopisze!!! ;-) [/center]
[center]I wreszcie nawet tego samego dnia dopisała,więc dodaję jak obiecałem ;-) [/center]
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

[center]Jak widać pod maską niewiele ruszane,doskonałego się nie poprawia <ok>
Środek na niebiesko,z kierownicą już po przejściach i tak dla kontrastu zostawiłem czerwony mieszek na lewarku (pamiątka po poprzednim kolorku pokrowców <cieszy> ).
No i dzięki oszczędnościom,czyli LPG brak miejsca w bagażniku,aaaale przecież trupów nie wożę <:P> [/center]
[center]Dziś przyszedł czas na pokazanie próbki mojej integracji z Klubem <piwo>
A oto ona...[/center]
Obrazek Obrazek

[center]Niebawem Niunia zostanie naznaczona Klubową czarną wlepą (i ramkami na białe blachy <cieszy> ,ale ramki to nic pewnego jeszcze).[/center]
[center]No i zaszła mała zmiana (mam nadzieję,że na lepsze) - zostały wywalone dwie naklejki na tylnej klapie bagażnika ;-)
Dowody może jeszcze dziś-jak mi cyfrówkę oddadzą! <lupa>
-no i oddali ;-) tj.sam musiałem sobie po nią pojechać! :evil: [/center]
Obrazek Obrazek Obrazek

[center]Dziś raniutko Niunia została naznaczona-bezcenną Klubową wlepą,a to za sprawą wczorajszego spota i Koledze Krzysiowi (spiczi) <piwo> dla Ciebie <ok>
Oto dowody,tylko dwie naklejki i nic więcej! ;-)[/center]

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

[center]Dzisiejszego dnia mając wolne od pracy i innych zajęć zabrałem się za wymianę żaróweczek w zegarach na ledy (jak u Kolegi barto-team),fotki wraz z pokrowcem na kierownicę (od Kolegi Dan80-dziękówa Dan <piwo> ),efekt ledów jest bardzo zadowalający <ok> ale fotki z cyfrówki źle wychodzą bo z lampą wiadomo błysk,a bez to ,,laser'' psuje fotkę :-( więc niebawem palnę z komórki <cieszy>[/center]

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

[center]No i stało się coś,co mi przez 4 już przeszło latka użytkowania Audioli nie było dane,czyli poranny kurs (dnia 18.01.10r) z małą do szkoły urozmaicony poślizgiem i odbiciem się Niuni od drzewa :evil:
Na szczęście nikomu nic się nie stało,nawet dowiozłem (pozbierawszy części zderzaka,grilla i szkło) małą pod szkołę i wróciłem rozmijając się z piaskarką,która nie mogła posypać drogi przed np.7ą tylko o 8ej! :evil: ale nic :-/ dojechałem do domciu,wjechałem do garażu i zaczęło się dzwonienie,gdzie najtaniej dobre części kupić,no i telefon,który mnie najbardziej ucieszył to od Maciusia12 i gornek90 :-D którzy oznajmili,że następnego dnia przyjadą pomóc <piwo> Wam za to Koledzy! ;-)
I tak do ich przyjazdu rozebrałem prawie wszystko i pod klepałem co się tylko dało domowymi sposobami,ale najwięcej wkładu dali właśnie Maciek i Paweł <piwo> i to oni mogą się śmiało nazywać Klubowiczami!,bo pomogli koledze w potrzebie,co nie każdy by zrobił :-/
Nie ma co więcej pisać,więc zapodaję kilka fotek buby z zaraz po niej,w trakcie rozbiórki i już po wszystkim,czym było klepanie belki przedniej,mocowania grilla i świateł,maski przedniej i bocznej (kierunek),oraz wymiana (na nowiutkie) chłodnicy (140zeta),grilla (30zeta),szkła lampy (Hella-65zeta)i jej mocowania,oraz kierunek depo (20zeta).

A to fotki:
[/center]

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

[center]A tak jest teraz,już po naprawie (domowym sposobem) ;-) [/center]

Brakuje tylko gumy,yyy-uszczelki z maski,ale ona niebawem też na swoje miejsce wróci ;-) a te dwie ostatnie fotki to nowe klocusie,które z miesiąc temu w niedzielę zakładałem :-D bo czasu nie było wcześniej :idea:

[center]Zapraszam do opiniowania <pomysl>
Pozdrawiam! <piwo>[/center]
Ostatnio zmieniony 17 sie 2011, 00:07 przez Tomiko9, łącznie zmieniany 57 razy.

Awatar użytkownika
DAN 80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DAN 80 » 30 sie 2009, 17:48

No miło Tomku obejrzeć Twoją niunię w tym dziale, wszelkie zmiany jak najbardziej na plus wyszły temu autku, zrealizuj pozostałe zamiary i będzie gites. <ok>

Co do naklejki klubowej to mi Doc obiecał do ramek dorzucić czarną wlepkę klubową, na czarne auto jej nie nakleję więc pewnie się dogadamy. ;-)

A swoją drogą to można by kiedyś przy ładnej pogodzie pomyśleć o wspólnej sesji fotograficzne naszych niuń... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tomiko9
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Tomiko9 » 30 sie 2009, 17:54

Hej Łukasz!!!
No pewnie,że się dogadamy!,trzymaj ją dla mnie i nikogo innego,a co do wspólnej sesji to tez jak najbardziej tak!,jestem za,podaj tylko termin i godzinę i się jakoś dostosujemy,bo widać Cię na mieście ;-)

Awatar użytkownika
DAN 80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DAN 80 » 30 sie 2009, 18:00

Tomiko9 pisze:Hej Łukasz!!!
No pewnie,że się dogadamy!,trzymaj ją dla mnie i nikogo innego,a co do wspólnej sesji to tez jak najbardziej tak!,jestem za,podaj tylko termin i godzinę i się jakoś dostosujemy,bo widać Cię na mieście ;-)
No ja głównie po mieście się rozbijam, właśnie przed chwilą z Kamilem się mijałem też leciał obwodnicą swoją białą B4ką, co do wlepki to masz ją u mnie jak w banku tylko nie wiem kiedy te ramki mi dojdą mam cichą nadzieje że już do Przemyśla pojedziemy ja z ramkami, a Ty z wleką, hehe. Wspólną sesje to może w tygodniu, jakoś zmontujemy jeszcze by się Kamila zwerbowało i będzie luks, zaraz do niego napiszę do Ci na PW powiem co i jak. <ok>

Awatar użytkownika
tomekk666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomekk666 » 30 sie 2009, 18:03

Bardzo ładna audiczka, mody jakie wprowadziłeś oczywiście na plus <ok> Przydały by się jeszcze jakieś fotki wnętrza :-) Życzę bezawaryjenej ekspluatacji ;-)

Awatar użytkownika
Tomiko9
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Tomiko9 » 30 sie 2009, 18:10

Dzięki tomekk666 -jak najbardziej będą fotki i wnętrza i serca Niuni,jeśli tylko pogoda jutro dopisze to je zrobie i dodam ;-)

adam1988audi

Post autor: adam1988audi » 30 sie 2009, 18:13

no bardzo ladnie :mrgreen: mody na plus jak najbardziej ;-) powodzenia w dalszym modzeniu i bezawaryjnym eksploatowaniu <ok>

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 30 sie 2009, 19:02

Widziałem i pomacałem. :mrgreen: Spoko audiola. <ok>

Awatar użytkownika
Zayebatsu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Zayebatsu » 30 sie 2009, 19:29

Ładna niunia zapodasz dymione kierunki i czarne ramki będzie picuś glancuś <ok> A co do skrzyni też miałem 4 tylko że mi na autostradzie brakowało 5-tki <cieszy> Pozdro i szerokości :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tomiko9
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Tomiko9 » 30 sie 2009, 19:34

W tej mi nie brakuje,pędziłem autobaną na Spayer pod granicę francuzką równiutkie 180km przy 6 tys.obrotów <ok>

Awatar użytkownika
tomekk666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomekk666 » 30 sie 2009, 19:38

Kiedyś sam szukałem B3, ale wkońcu kupiłem inne auto a po 3 latach powróciłem do tej marki. Audi to samochody dopracowane w każdym calu w porównaniu do niektórych ;-)
Środek zadbany i dobrze utrzymany, serduszko też dobrze wygląda <ok>

Awatar użytkownika
Tomiko9
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Tomiko9 » 30 sie 2009, 19:46

Śliczne dzięki-wiesz,żeby jeszcze kobiety były takie wdzięczne...
<ok>

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 30 sie 2009, 20:01

kolega mój miał taki identyczny wóz kiedyś paru "znawców" twierdziło, e rdzewiał i był pomalowany czarnym do połowy w ramach zaprawek hahahhahah .. w 1996 roku dla mnie to była wtedy piękna maszyna, miło popatrzeć, że takie nadal jeźdżą :mrgreen: środek jednak jak dla mnie nie do przyjęcia :-/

Awatar użytkownika
Tomiko9
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Tomiko9 » 30 sie 2009, 20:10

Dzięki za opinię,ale mi się on podoba,każdy lubi coś innego ;-)
Narazie na skurkę mnie nie stać ;-)
Jeszcze raz dzięki i pozdrowionka!!!

Awatar użytkownika
DAN 80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DAN 80 » 30 sie 2009, 20:43

Tomku do czego jest ten czerwony przełącznik w klapie bagażnika od wewnętrznej strony ?

Wnętrze nie oglądałem na żywo, ale podoba mi się, zaproponowałbym tylko założenie podświetlenia diodowego półeczki pod popielniczką i tej obok ręcznego, podpinasz to pod podświetlenie pokręteł albo pod zapalniczkę, wieczorem efekt na prawdę fajny, u mnie poprzedni właściciel to zrobił i przyznam że flacha dla niego za to, nie trzeba poomacku szukać kluczy czy telefonu.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl