[B4 ABT] rura od obudowy filtra pow.
[B4 ABT] rura od obudowy filtra pow.
witam.mam takie pytanie, no foto (zdjęcie zapożyczone) zaznaczyłem 2 elementy...element nr1 mam bez tej rurki harmonijkowej (do miejsca gdzie są dziurki), no i pytanie czy jest ona potrzebna, do czego służy, gdzie wchodzi oraz jak to się nazywa gdybym ewntualnie musiał zakupić.Mam LPG jeśli to ma jakieś znaczenie.Pod tą rurą jest jeszcze jakby taka puszka też nie wiem co to jest i co sie w niej znajduje. Jeśli chodzi o element nr 2 to mam pytanie jak to sie dokładnie nazywa?
pozdrawiam!
pozdrawiam!
1 - wąż doprowadzający zasysane powietrze z puszki a reflektorem do tłumika zasysanego powietrza,
2 - wąż doprowadzający powietrze z tłumika zasysanego powietrza do obudowy filtra powietrza. Tego węża już w ASO nie kupisz. Proponuję kupić sobie uniwersalny papierowo-metalowy wąż w motoryzacyjnym, przyciąć w odpowiedniej długości i uformować jak na zdjęciu i założyć - różnicy i tak pewnie nie będzie, a taki uniwersalny kosztuje parę zł.
Tutaj pokazałem jak dorobiłem ten wąż u siebie: https://audi80.pl/80-b4-20-abt-braku ... htm#346055
2 - wąż doprowadzający powietrze z tłumika zasysanego powietrza do obudowy filtra powietrza. Tego węża już w ASO nie kupisz. Proponuję kupić sobie uniwersalny papierowo-metalowy wąż w motoryzacyjnym, przyciąć w odpowiedniej długości i uformować jak na zdjęciu i założyć - różnicy i tak pewnie nie będzie, a taki uniwersalny kosztuje parę zł.
Tutaj pokazałem jak dorobiłem ten wąż u siebie: https://audi80.pl/80-b4-20-abt-braku ... htm#346055
To jest tłumik zasysanego powietrza.zegnaLLo pisze:Pod tą rurą jest jeszcze jakby taka puszka
Ostatnio zmieniony 30 sie 2009, 21:33 przez grze, łącznie zmieniany 1 raz.
Sytuacja ma się podobnie jak w przupadku braku rury nr 2, bo zasysane powietrze wlatuje wlotem umieszczonym między prawym reflektorem a chłodnicą, potem leci puszką za reflektorem, następnie rurą nr 1 do tłumika zasysanego powietrza, skąd leci do rury nr 2, która doprowadza je do do obudowy filtra powietrza.
Ps. parę razy było już o tym
Ps. parę razy było już o tym