[b3/b4] Montaż klimy
[b3/b4] Montaż klimy
Witam Panowie od dłuższego czasu chce wstawić klime do swojej audi szukam i szukam poszczególnych podzespołów kilka mam a kilku nie i w tym problem ze do końca nie wiem co mi jest potrzebne. Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc i wypisać co jest niezbędne a żeby skompletować cala klime nawet z najmniejsza śrubeczka, czujnikiem itd.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2007, 00:06 przez klepa, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli chodzi o główne komponenty to moge Ci coś niecoś powiedzieć....
![Obrazek]()
Na fotce akurat klima do B2 ale w zasadzie klima jest podobna w każdym aucie, a przynajniej podstawowe rzeczy..
Więc na klime składa się:
- Sprężarka klimatyzacji
- Podwójne koło pasowe do napędu sprężarki + pasek
- chłodnica klimatyzacji
- parownik (w prawym dolnym rogu na fotce)
- skraplacz (w lewym dolnym rogu na fotce)
- przewody
- Obudowa z klapą do zamykania obiegu powietrza. (nie wiem jak to wyglada w B4, ale coś w tym stylu musi być)
To podstawa , poskładanie tego i montaż to żadna filozofia
natomiast gorzej już z elektryką :-x To niestety jest orzech którego jeszcze nie rozgryzłem :roll: .
Acha jeszcze inne mogą być niektóre elementy np.wnętrza Przykładowo w B2 inny jest schowek niż seryjny, bo za nim jest mocowany parownik klimy.

Na fotce akurat klima do B2 ale w zasadzie klima jest podobna w każdym aucie, a przynajniej podstawowe rzeczy..
Więc na klime składa się:
- Sprężarka klimatyzacji
- Podwójne koło pasowe do napędu sprężarki + pasek
- chłodnica klimatyzacji
- parownik (w prawym dolnym rogu na fotce)
- skraplacz (w lewym dolnym rogu na fotce)
- przewody
- Obudowa z klapą do zamykania obiegu powietrza. (nie wiem jak to wyglada w B4, ale coś w tym stylu musi być)
To podstawa , poskładanie tego i montaż to żadna filozofia

Acha jeszcze inne mogą być niektóre elementy np.wnętrza Przykładowo w B2 inny jest schowek niż seryjny, bo za nim jest mocowany parownik klimy.