[b3 1.9d 1Y] wymiana tuleji przed ustawieniem zbierznosci
[b3 1.9d 1Y] wymiana tuleji przed ustawieniem zbierznosci
Zanim ustawie zbierznosc powinienem miec chyba wporzadku cale zawieszenie, bo inaczej taka robota bedzie na marne?
Mechanik powiedzial mi ze mam do wymiany tuleje wachacza, chyba wszystkie 4 sa takie same?
i jeszcze jakies tuleje belki, ale to chyba wystepuje z tylu? Czy chodzilo mu o cos innego?
Jakiej firmy tuleje polecacie? Lemforder??
Pzdr
Mechanik powiedzial mi ze mam do wymiany tuleje wachacza, chyba wszystkie 4 sa takie same?
i jeszcze jakies tuleje belki, ale to chyba wystepuje z tylu? Czy chodzilo mu o cos innego?
Jakiej firmy tuleje polecacie? Lemforder??
Pzdr
Jeśli chodzi o te drugie tulejki to zapewne mechanikowi chodziło o tzw. sanie, na których to opiera się silnik w B3.
Rzeczywiście ustawienie zbieżności ma sens, gdy zawieszenie jest w pełni sprawne.
Co do wyboru części - tylko markowe. Lemforder będzie ok. Ja mam tańsze Febi i też są ok, chociaż na naszych wspaniałych drogach i tak każde szlag trafi prędzej, czy później.
Rzeczywiście ustawienie zbieżności ma sens, gdy zawieszenie jest w pełni sprawne.
Co do wyboru części - tylko markowe. Lemforder będzie ok. Ja mam tańsze Febi i też są ok, chociaż na naszych wspaniałych drogach i tak każde szlag trafi prędzej, czy później.
Ja mam też Lemfordera i po 15k km nic się nie dzieje (inna sprawa, że auto częściej stoi niż jeżdzi ). Poprzednio miałem Febi też OK. Jeśli będziesz sam wymieniał to kup od wersji B4 bo mają tylko jeden kołnierz i jest dużo łatwiej założyć. Zanim kupisz upewnij się jaka jest średnica tulejki u Ciebie bo są dwa rozmiary do B4.
Acha, wszystkie 4 tulejki są takie same. Jak wyciągniesz wahacz to od razi sprawdź sworznie żeby 2 razu nie robić.
Pozdrawiam
Acha, wszystkie 4 tulejki są takie same. Jak wyciągniesz wahacz to od razi sprawdź sworznie żeby 2 razu nie robić.
Pozdrawiam
- lukaszk1989r
- Forum Audi 80
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Nie chce się na forum poszukać <nono>latoch80 pisze:lukaszk1989r, jesli mozesz to wrzuc jakas instrukcje jak te tulejki wbic, bo juz raz probowalem, ale bez skutku
Z gory dzieki
https://audi80.pl/b4-abt-wymiana-tul ... t19126.htm
ja ostatnio wymieniałem w zawieszeniu wszystko łącznie z tymi gówno wartymi amorami firmy GH i w ramie pomocniczej były tuleje firmy chans-preis w wahaczach tez chans -preis ja przed wymianą zrobiłem 12 tys km a nie wiem ile poprzedni właściciel w niemczech i te tuleje były w idealnym stanie mi się zachciało dać te poliuretanowe i klapa będę je wymieniał na te chans-y w FOTA lecą po 15 zeta no i wiadomo w serwisie kupię amory olewam zakupy przez neta tak że z mojej strony polecam tuleje gumowe chans- preis jak na naszych drogach wytrzymały 12 tys to muszą być dobre
- lukaszk1989r
- Forum Audi 80