[ABC] Spalanie
Moj Avant Quattro lyka srednio 15 litrow gazu, sekwencja BRC. Zdarzylo sie ze wziol 20 ale to bylo butowanie po miescie. Dodam ze jezdze na klimie caly czas (klimatronic), W trasie jak narazie zszedlem do 13 predkosc tak ok 90-110km/h 4 osoby + bagaz. Moim zdaniem pali mi w normie, i nie moge narzekac.
-
- Forum Audi 80
Moje 2,6 coupe pali 15 w trasie i 18 w mieście. Ale ja chyba mam coś nie tak. Podejrzewam że sondy mam walnięte. Bo takie spalanie na sekwencji przy spokojnej jeździe to coś nie tak... Przewody mam nowe, świece też a spalanie wielkie... Może ktoś ma pomysł czemu mam takie spalanie? Bo jak troche poszaleje w mieście to bardzo łatwo przekraczam 20l/100km.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
powiem tak , ja też mam staga 300 ostatnio z kolegą podpieliśmy pod komputer i nie dało się dostroić gazu pod kątem indywidualnych ustawień i kolega mówi że któraś sonda po poprostu jest uszkodzona która to muszę sprawdzić w weekend , no i co za tym idzie odrazu auto dostaje więcej mieszanki gazu gdzie jest to czuć bo go zalewa i jest za bogato .miki878787 pisze:p371 wątpie że tak ma być ponieważ martino08 ma spalanie w mieście 14, a ja nawet przy jeździe jak emeryt nie moge zejść poniżej 16... Nie mam quattro. Fakt że jeżdże też na klimie ale coś musi być nie tak. Dodam że też mam Staga 300. Może to wina instalki? Boje się jakie będzie spalanie zimą...
Także jak możesz sprawdź bo to na moje oko któraś sonda jest kaput !
-
- Forum Audi 80
Kolego wysio mój gazownik sprawdzał sondy i mówił że obie pracują. Tylko to że pracują nie znaczy, że dobrze pracują. Jest jeszcze jeden sposób na sprawdzenie sond. Trzeba sprawdzić skład miesznki spalin. Wtedy będzie wiadomo czy sondy pracują dobrze. Sam jeszcze nie byłem na sprawdzeniu składu ale zbliża mi się termin przeglądu instalki i napewno to sprawdze.
...gaz na śrubę: minimalne w mieście 16, zwykle 18, przy max butowaniu 22. Trasa 140km/h 15-17.
Dziś zmieniłem na sekwencje, używka Stag 200. Jaki bedzie wynik...? Nie mam pojecia. Efekt odczuwalny to więcej mocy, jednak wciąz mniej niz na benzynie. Instalacja bez regulacji chwilowo i jeżdże prawdopodobnie na ustawieniach Scorpio 2.9 (wyciągnieta z Forda
Benzyne sprawdziłem tylko w trasie: 140km/h ok 12
Dziś zmieniłem na sekwencje, używka Stag 200. Jaki bedzie wynik...? Nie mam pojecia. Efekt odczuwalny to więcej mocy, jednak wciąz mniej niz na benzynie. Instalacja bez regulacji chwilowo i jeżdże prawdopodobnie na ustawieniach Scorpio 2.9 (wyciągnieta z Forda
Benzyne sprawdziłem tylko w trasie: 140km/h ok 12
zwierzak213a2 Tak ostro to znowu nie cisne, pol emeryt pol podloga, ale na jakis spocik to musimy sie umowic. fajnie byloby podpiac go pod kompa. My ze Slupska czesto spotykamy sie w Slawnie a potem jedziemy nad jezioro. Z Koszalina jezdzi z nami Marcin69. Sledz dzial zloty i spoty-pomorskie tam sie umawiamy.