[B3 JN] Problem ze sprzęgłem
- marek25aa2
- Forum Audi 80
[B3 JN] Problem ze sprzęgłem
Mam problem ze swoja B3,od nie dawna szczegolnie rano jak jest zimny (nie wiem c zy to ma jakis związek) sprzęgło jest opadniete troche ,jak troche przejade to wraca do normy (u mnie sprzegło bierze dosyc plytko wiec to zbytnio nie przeszkadza,czy ktos miał cos podobnego ??
- marek25aa2
- Forum Audi 80
a to widziałeś? https://audi80.pl/b3-jak-odpowietrzy ... A+hydra%2Amarek25aa2 pisze:nie moge znales tego tematu z odpowietrzaniem sprzęgła
-
- Forum Audi 80
panowie maam nastepujacy problem lozysko oporowe sie skonczylo wiec je wymienilem doscisk wygloda ok a sloneczko w st bardzo dobrym gdy zlozylem do kupy wszystko odpowietrzylem odpalam silnik wciskam sprzeglo i lipa bo zaden bieg nie wchodzi wiec pomyslalem o wysprzegliku wymienilem na nowy i dalej nic mam audi 80 b4 91r 2.0 pomozcie
w jakim stanie tarcza i docisk ? podaj grubość w mm
tracza: grubość okładzin w stosunku do nitów jeśli mniej niż 0.5 mm do nitów tarcza do zmiany
docisk: w zalezxnosci od producenta (sachs lub luk)
sprawdzić jak wygląda sprężyna słoneczka docisku, jesli łozysko padło to docisk zazwyczaj tez
sprawdzić odpowietrzenie sprzęgła.
ogólna zasada potwierdzona setkami przykładów _ zawsze wymieniać kompletne sprzęgło
dla silnika JN koszt całkowitego sprzegła to około 240-270zł + koszty robocizny.
tracza: grubość okładzin w stosunku do nitów jeśli mniej niż 0.5 mm do nitów tarcza do zmiany
docisk: w zalezxnosci od producenta (sachs lub luk)
sprawdzić jak wygląda sprężyna słoneczka docisku, jesli łozysko padło to docisk zazwyczaj tez
sprawdzić odpowietrzenie sprzęgła.
ogólna zasada potwierdzona setkami przykładów _ zawsze wymieniać kompletne sprzęgło
dla silnika JN koszt całkowitego sprzegła to około 240-270zł + koszty robocizny.