Kupilem niedawno taki wzmacniacz
jbl_gt5_604e
pewnie było o tym nieraz pisane.. nie wiem jakąskrzynke można by do niego dobrać aby to dobrze grało... prosze was o rade co zrobić żeby to na prawde dobrze prało mam jeszcze helixy 62.1 można je podłączyć pod pozostałe kanały? będą dobrze grały?
za pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich klubowiczów!!
Glosniki - dobor skrzynki do JBL GT5
Glosniki - dobor skrzynki do JBL GT5
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 14:22 przez wolodja, łącznie zmieniany 2 razy.
W aukcji jest napisane ''tryby pracy (kanały) 4/3/2'' czyli spokojnie mozesz swoje obecne glosniki podpiac czyli uzyjesz 2 kanalow a nastepne dwa zmostkujesz na suba, Wedlug mnie skoro kupiles Wzmacniacz JBL to rozejrzyj sie rowniez za skrzynia tej firmy.
Ja skompletowalem sobie zestawik ALPINE i przyjemnie to gra, aha moze taki drobiazg ale pamietaj rowniez o kondensatorze
Ja skompletowalem sobie zestawik ALPINE i przyjemnie to gra, aha moze taki drobiazg ale pamietaj rowniez o kondensatorze
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 14:18 przez SIDNEY85, łącznie zmieniany 1 raz.
Jaka jest moc tych glosnikow helixa ???
Z tego co jest napisane moc RMS, 4 Ohm 4 x 60 W czyli wychodzi na kanal 60 W jezeli te glosniki maja 80 W to ok zawsze glosnik musi byc mocniejszy niz wzmacniacz wtedy go nie spalisz.
Jezeli jestes niezadowolony ze swojego obecnego suba to wystaw go na sprzedaz i kup nowy.
Ja na twoim miejscu nie bawil bym sie w zadne podlanczanie glosnikow, tylko samego suba, kupic dobrej jakosci i mocy sub zmostkowac polaczenie i bedzie super.
Czy twoje glosniki w aucie maja zwrotnice tz te helixy ??? ilu drozne sa ???
Z tego co jest napisane moc RMS, 4 Ohm 4 x 60 W czyli wychodzi na kanal 60 W jezeli te glosniki maja 80 W to ok zawsze glosnik musi byc mocniejszy niz wzmacniacz wtedy go nie spalisz.
Jezeli jestes niezadowolony ze swojego obecnego suba to wystaw go na sprzedaz i kup nowy.
Ja na twoim miejscu nie bawil bym sie w zadne podlanczanie glosnikow, tylko samego suba, kupic dobrej jakosci i mocy sub zmostkowac polaczenie i bedzie super.
moc na zmostkowaniu śmierdzi mi, coś za duża jest, sprawdź na necie jak jest rzeczywiściewolodja pisze:Kupilem niedawno taki wzmacniacz
http://allegro.pl/item730...lka_gratis.html
jęśli moc nie przekracza 480-500 W w RMS kondensator nie jest potrzebny, owszem może być ale nie koniecznieSIDNEY85 pisze:aha moze taki drobiazg ale pamietaj rowniez o kondensatorze.
moc na wzmaku jest mierzona pewnie przy napięciu 14,4 V, a takiej w aucie praktycznie nie osiąga się, więc trochę ona spadnie, po za tym wzmaka można skręcić i głośnikom nic się nie stanieSIDNEY85 pisze:Z tego co jest napisane moc RMS, 4 Ohm 4 x 60 W czyli wychodzi na kanal 60 W jezeli te glosniki maja 80 W to ok zawsze glosnik musi byc mocniejszy niz wzmacniacz wtedy go nie spalisz.
wzmak jest 4-kanałowy więc spokojnie możesz podłączyć i helixy i suba (tylko sprawdź tą moc o której pisałem wyżej). Helixy mają zwrotke, zestaw odseparowanySIDNEY85 pisze:Ja na twoim miejscu nie bawil bym sie w zadne podlanczanie glosnikow, tylko samego suba, kupic dobrej jakosci i mocy sub zmostkowac polaczenie i bedzie super.
podłącz pod wzmaka i skrzynie i te helixy (wzmak 4-kanałowy) będzie to hulać. a tynie głośniki sobie odpuść, popsują ci tylko scenę
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 14:20 przez krisPrG, łącznie zmieniany 1 raz.