Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 ABK+LPG] Gaśnie podczas jazdy

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
janusz_gm
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 ABK+LPG] Gaśnie podczas jazdy

Post autor: janusz_gm » 04 wrz 2009, 10:25

Mam taki problem że w trakcie jazdy silnik przestaje pracować zupełnie jakby ktoś odciął paliwo, trwa to czasem pół sekundy a czasem kilka sekund później odzyskuje moc i jedzie dalej. Zjawisko ma charakter nieregularny i występuje na rozgrzanym silniku. Dzieje się to zarówno na benzynie jak i na gazie. Proszę o pomoc.

Na przyszłość stosuj tagi, poprawnie tytułuj tematy i nie używaj w tytułach wielu znaków interpunkcyjnych pisanych po sobie.
Zapoznaj się z regulaminem i zasadami tytułowania wątków.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2009, 13:31 przez janusz_gm, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
Jaca997
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Jaca997 » 04 wrz 2009, 10:46

Ja mam identyczny problem ale jedynie na benzynie. Jadę 80km/h a tu z 2,5 tys obrotów spada nawet do 500 i po sekundzie odzyskuje moc i wraca do normalnych parametrów. Czasem w ogóle gaśnie. U mnie był problem bo ponad rok jak nie więcej auto nie jeździło na PB. Ostatni właściciel to zaniedbał. Z czasem to się poprawiło i chodzi lepiej i jest miej takich niespodzianek na drodze.
A w czym tkwi problem? Nie mam pojęcia.

szczescie
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szczescie » 04 wrz 2009, 11:18

A czy przypadkiem nie dostaje za dużo paliwa? Jak wygłądają świece, przewody Wn, kopułka, palec rozdzielacza? Iskre sprawdzałeś? Jeśli nie zawsze masz iskre wtedy to oznaka że może cekwa ci pada, Sprawdź złączki dochodzące do cewki i aparatu zapłonowego /to pod kopułą/ moze nie ma gdzieś styku albo przyśniedziało, może złączki są luźne i jest brak styku.

Ps Dla pocieszenia ten silnik nauczy cie pokory, cierpliwości i dbania o to co ważne ;p

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 04 wrz 2009, 12:50

A może to wina tego słynnego przekaźnika nr. 30 - ponoć częsta przypadłość w ABK.

Awatar użytkownika
krisiun1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: krisiun1 » 04 wrz 2009, 14:35

Tak jak pisze szczescie po tym jak auto zgaśnie maska do góry i sprawdź iskrę, ale przed tym postaraj się sprowadzić niuńkę na pobocze. ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl