[All] Ile palą nasze autka ?
Nie wiem czy pytasz o spalanie na gazie czy na benzynie, gazu nie mam i mocno zastanawiam sie nad założeniem.Spike pisze:Czy ktoś ma AAH? Bardzo proszę o odpowiedź ile pali.
Benzynki w cyklu miejskim (dojazd do wawki jakies 30km i troche kulania sie po wawce, czasem spokojnie czasem troche mniej spokojnie) to spala mi cos w okolicach 11-12l/100km. A w dlugi weekend bylem na mazurach i tam w trasie spalil jakies 9 - 11l/100km, nie podam ci dokladnie bo bylo jakies dotankowywanie w miedzy czasie gdyz zadnej sensownej stacji benzynowej znalezc niemoglem no i w drodze na mazury przez prwie 2h jechalismy do wyszkowa (40 km korek taki ze hoho).
PS: poprzedni wlasciciel jezdzil i palilo mu autko 8l w trasie z wlaczona klima i 9l jak jezdzil po okolicy.
-
- Forum Audi 80
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Ale jezeli V6 spali nawet te 18litrow LPG to mi rybka... najgożeja jakby to była PB a nie kazdy mowi prawde ile im palą autka chyba...PABLO pisze:Nie ma się co dziwić. W końcu to V6. Mój ostatnio spalił 17litrow LPG. Ale przy ostrej jeździe. Ale padnięta sonda i termostat do wymiany. A do pracy mam 3 km
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
do czego Ci tyle takich informacji co ty książke piszesz?Misiek_Stce pisze:a mogłby mi ktoś powiedziec ile spali takie 2,8 lub 2,6 w miescie w spokojnej jezdzie :?:
I jeszcze jedno... ile palą silniki 2,3E :?: Oczywiscie te co były w B4 i B3 najlepiej podajcie przy jakim nadwoziu i jakim stylu jazdy...spokojna czy pałowanie...
Musze wiedziec o spalaniach tych silnikow co nieco 8-)
Dzisiaj sprawdzałem ile spali moje auto. Jechałem Passatem b5 z Niemiec z lawetą oczywiście załadowaną VW Polo i spalanie wyszło mi to o 1 litr więcej niż bym jechał na pusto, wyszło coś koło 6,5 litra a normalnie pali nico ponad 5tkę , silnik oczywiście 1.9Tdi.