Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ 80 b3 1,8 ] zalewa sie

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
pufocek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ 80 b3 1,8 ] zalewa sie

Post autor: pufocek » 28 cze 2009, 13:52

Witam.jest to audi na wtrysku Mono Motronic,problem jest taki ze jak sie włączy zapłon pompka paliwa pracuje caly czas.odpinalem ecu i dalej pracowała,sterowanie przekaznikiem pomki paliwa jest ze ecu masa wiec teoretycznie powinien byc tylko 1 przewod sterowania przekaznikiem ale jak sprawdzalem przejście tego przewodu to na złączu komputera pojawilo sie na 4 pinach przejscie dlaczego,czyż by jakies zwarcie?? 2gi problem to po włączeniu zapłonu wtryskiwacz zostaje otwarty i paliwo leci caly czas,po rozłaczeni komputera przestaje,odłączałem przwód sterowania wtryskiem od komputera ,po łączeniu zaplonuz z ecu daje caly czas napiecie 12v na wtryskiwacz,wynikało by ze uszkodzony sterownik,ale robilem podmianke niby dobrego i jest to samo.moze ma ktos schemacik elektryczny do tego auta

[ Dodano: 2009-08-13, 09:21 ]
troche czasu mino a problem dalej nie rozwiazny mama .ma ktos moze schemacik wtrysku do silnika PM?

woody2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

witam

Post autor: woody2 » 30 sie 2009, 17:57

witam jak cos to mam schemat a z ta pompka to pewnie kabel gdzies "dziuraw" i dotyka karoseri " masy"

pufocek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pufocek » 06 wrz 2009, 16:44

problem z pompką rozwiązany wina była w przekazniku,ale problem z wtryskiem jest dalej.mam 3 komputery.jak jakis czas temu sprawdzałem to na 2 komputerach napiecie bylo stale 12v czyli paliwo sie lało a na jednym tylko raz byl wtrysk teraz na wszystkich jest tak samo czyli raz trysnie paliwo i na tym sie konczy.teraz pojawilo mi sie dziwne zjawisko bo jak jest slaby akumlator to pompka paliwa nie dziala i na gazie mi nie odpali.mimo tego ze akumlator ma na tyle pradu ze by zakręcić silnikiem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl