To ciekawe dlaczego u mnie nie ma, i jaka jest zasada montowania tego w poszczególnych wersjach, chyba nie było jako wyposażenie dodatkowe. :idea: :?:Ja mam poduszke i proconten i z tego co wiem wszystke compi maja procon ten.
[COUPE] Pasy bezpieczenstwa - co to za przewód/rurka?
Ja myślę, że inżynierowie Audi nie pominęli tego szczegółu. Na pewno jest to rozwiązane w taki sposób, że w momencie zadziałania systemu procon-ten AIRBAG wystrzela z większą siła lub coś w ten deseń. Z pewnością systemy nie gryzą się ze sobą w końcu bezpieczeństwo to najważniejsza sprawa.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2009, 12:33 przez gornik, łącznie zmieniany 1 raz.
gornik, procon-ten nie ma żadnych elementów elektronicznych, więc nie ma możliwości, żeby siła poduszki była od niego uzależniona. Dodatkowo jako system całkowicie mechaniczny jest na pewno trochę wolniejszy niż poduszka, więc poduszka wystrzeli najpierw, a dopiero potem kierownica się cofnie. W sumie to może o to chodzi, ale to zależy od tego, jak duża różnica w czasie to będzie.
[ Dodano: 2009-09-07, 09:31 ]
Tak przy okazji, procon-ten pisze się właśnie tak jak napisałem, nie ProconTen .
[ Dodano: 2009-09-07, 09:31 ]
Tak przy okazji, procon-ten pisze się właśnie tak jak napisałem, nie ProconTen .