witam
podczas jazdy czasem zapala się pomarańczowa kontrolka silnika
ciekawe jest to że gdy wcisnę choć raz hamulec kontrolka gaśnie....
nie ma reguły kiedy się zapala.. raz przy niskich obrotach raz przy wysokich... czasem nawet na wolnych....
może ktoś miał podobny przypadek.....
na razie planuję sprawdzić wężyki i zbadać ten związek z dzialaniem serwa....
auto jeździ więc nie siesze się z tym , dlatego założyłem temat aby nie wywalać otwartych drzwi....
P.S. nie mogę 1Z z 1992 roku podpiąć do laptopa - interfejs od Viakena......
[1.9TDI 1Z] gdy wciskam hamulec gaśnie kontrolka silnika
właśnie wyrzuciłem filtr i zauważyłem wężyk który idzie od zaworu na kielichu prawym pod podstawę akumulatora... nie wiem gdzie ten weżyk ma prowadzić :oops:
[ Dodano: 2009-09-08, 10:54 ]
[ Dodano: 2009-09-08, 10:54 ]
wiem-wiem. i odepnij przepływke . czyałem te posty - dzięki ---- będę walczył ale na razie mam laptopa z COMem uziemionego bo padł zasilacz a bateria nie trzyma... a fejsa mam na COMa nie na 'usbkarol121 pisze:zmien wartos start baud na 240 i zewrzyj linie K i L, co do problemu to wlasnie na sam poczatek podepnij pod kompa moze naprowadzi na trop :mrgreen:mtworus pisze:P.S. nie mogę 1Z z 1992 roku podpiąć do laptopa - interfejs od Viakena......
no dziekuję za propozycje...denis44 pisze:chyba że będziesz kiedyś w okolicach gliwic to możemy podpiąć mojego vaga....
a mieszkasz przed gliwicami od strony Tychów ) czy w centrum lub za gliwicami....
tam jest remont węzła więc nie chcę sie tam pakować....
czasem jeżdżę do Przyszowic do jednej firmy po towar )
a jakim sprzętem dysponujesz?? a masz fejsa czy VAGa 1552?? może jakiś spocik i wówczas coś pogmerać....
- krzyzak2211
- Forum Audi 80
Witaj "mtworus" czytając Twój post skojarzyło mi się iż miałem podobną sytuację tylko że zapalała mi się kontrolka od podgrzewania świec, po naciśnięciu stopu wszystko wracało do normy. Przyczyną była wymiana dzień wcześniej tylnych żarówek ze zwykłych na żarówki ledowe(diodowe) tak się też dzieje gdy nie ma świateł stopu, szybko wymieniłem z powrotem żarówki i jest wszystko ok. Mam nadzieję że Ty tego błędu nie zrobiłeś co ja tylko że to nie te same kontrolki i nie wiem czy to będzie Ci przydatne. Pozdrawiam