[B4,2.0,ABK,94r]Problem z Odpaleniem Pomocy!
[B4,2.0,ABK,94r]Problem z Odpaleniem Pomocy!
Witam klubowiczów dziś wsiadam do samochodu i bach odpalił i zgasł i ponownie już nie chciał odpalić nie wiem co jest grane myślałem że brak benzyny ale jest poradzicie coś na to? jeśli to czujnik to który? a jak pompa paliwa to gdzie ona sie znajduję wiem że gdzieś chyba z tyłu ale dokładniej proszę rozrusznik raczej działa dobrze bo kręci ładnie pomóżcie
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ponoć jak pasek rozrządu strzeli to rozrusznik ma lżej i kręci szybciej silnikiem co można rozpoznać organoleptycznie. Chyba że tylko przeskoczy to wtedy trzeba sprawdzić na znakach. Prócz sprawdzenia czy do silnika dochodzi paliwo przydałoby się sprawdzić czy jest iskra. Może ten słynny przekaźnik nr. 30 w ABK częsta przypadłość ale jak on siada to daje zwykle inne objawy tj. przerywanie i gaśnięcie podczas jazdy.
<szukaj> https://audi80.pl/80-b4-20-abkwymian ... vt1719.htmnewerafan pisze:[...]a jak pompa paliwa to gdzie ona sie znajduję wiem że gdzieś chyba z tyłu ale dokładniej proszę[...]
Iskra jest ale jak odkręciłem świece są raczej suche! możliwe że pompka siadła? wskaźnik paliwa ani drgnie ale czasami mi nie pokazywał stanu paliwa więc nie zwracałem na to uwagi dolałem 4 litry benzyny to i tak na tylu litrach jak by było pusto w baku powinien odpalić! nie wiem już co grane jest jak dłużej postoi to tylko zagdaka i gaśnie
Ja kupiłem z demontarzu za 80zł, co do zamienników to na tym forum nikt nie wróży im długiego życia.Wymiana jest całkiem prosta, dojście do pompy jest za kanapą po prawej stronie, opuszczasz kanapę podnosisz dywanik bagażnika do góry i przed oczami masz okrągłą pokrywę na trzy śruby.Zdejmujesz pokrywę ściągasz gumowe węże wtyczkę odkręcasz pokrywę baku i widzisz pompę.Tylko przy tych czynnościach nie radzę trzymać fajki w zębach :mrgreen: