Dzisiaj, kiedy chciałem otworzyć drzwi, klamko chodziła luźno i nie mogłem otworzyć. Wnioskuję, że urwała się jakaś linka. Jak najlepiej to naprawić? Czy dam radę sam, czy powinienem jechać do mechanika, bo sam coś połamię?
Dzięki za pomoc!
[80 B4]Urwana linka od klamki
-
- Forum Audi 80
[80 B4]Urwana linka od klamki
Ostatnio zmieniony 09 maja 2007, 21:24 przez Hauptwerke, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Siemka posiadam Audi od 2 miechow i pare dni tem sam to zrobilem co dobrze to mi sie linka nie urwala tylko odpadla poprostu taki haczyk od koncowki linki a z tego haczyka wystawal jeszcze na tyle zeby przez ten otwor w lince"oczko" to wsadzic zacinsac i zalozyc spowrotem wiec zanim zajedziesh do sklepu sprawdz linka na alegro kosztuje ok 35 zl tz ciegno jakiegos na B.. a w sklepie czytalem na forum ze nawet 70/80 zl od passata B5 pasi tez i jest tansza pozdrawiam a co do opisu to poszukaj na forum znajdziesh ze zdjeciami itp sam z tego korzystalem zycze Ci powodzenia 

Na końcu tej linki przy klamce wewnątrz jest pewnego rodzaju zabezpieczenie, może ktoś już tam grzebał i po prostu już tego zabezpieczenia tam nie ma (lubią one wyskakiwać), wtedy linka która jest zakończona haczykiem spada, wystarczy ściągnąć tapicerkę i wszystko będzie jasne, co do mechanika to zrezygnował bym z tej opcji! Ściąganie tapicerki w audi jest prosta wymaga tylko delikatności a na pewno nic nie połamiesz! Pozdrawiam!
mi jak sie urwała to kolo w sklepie zaśpiewał 50-60 zł :shock: na szrocie niemieli a wiec wzielem na koncu linki nałozylem koncówkę takąnp.jak z puszki elektr.( zacisk)no i trzyma do dzisiaj.Pierwszo zdejmujesz zaślepkę z kolbik(jesli masz) odkrecasz,odkrecasz 2 sruby na boczkach i od klamki,no i unosisz do gory caly bok.Napewno se poradzisz a moze i juz poradziłeś