Witam. Mam problem z odpalaniem silnika na LPG, a mianowicie wracałem ze szkoły i już w moim mieście zgasł mi( wczesniej dodawałem max gazu to zamiast przyśpieszać, zwalniał aż w końcu zgasł) doczłapałem sie do stacji na benzynie i zatankowałem 30L gazu i dojechałem na benzynie do domu. Po dojechaniu na miejsce chciałem odpalić na gazie jednak bez skutku, nawet gdy odpale na benzynie i przy 4k obrotów przełącze na gazie to gaśnie tak jakby nie dochodził gaz. Dodam jeszcze że gdy nie odpalał na gazie a chodził na benzynie jakies 900 obrotów to słychać było stukanie w silniku(jak się stoi przed maską to górna część pokrywy silnika. W czym może tkwić problem? Prosił bym o szybką odpowiedź gdyż samochód potrzebny mi jest jak noga;/ Z góry dziękuję i pozdrawiam.
P.S. mile widziane wiadomości na GG
[80 B3 1.8 PM LPG] problem z LPG, nie odpala
[80 B3 1.8 PM LPG] problem z LPG, nie odpala
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2009, 20:55 przez Tomcio90, łącznie zmieniany 2 razy.
Dziś rano sprawdziłem czy odpala i po dłuższym rozruchu odpalił na gazie, jednak problem jest gdy dodaje bardziej gazu, dusi się i gaśnie, natomiast przy puszczonym pedale gazu wszystko jest ok. Dodam tylko żeby dziwnie się zachowywał wystarczy dodać tyle gazu żeby skazówka obrotomierza wychyliła się na ok. 2,5 tyś. obrotów. Ktoś wie co może być tego przyczyną?