Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1,9 TDI 1Z] Prośba o analize logów

UKI_XX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: UKI_XX » 11 wrz 2009, 20:36

rczopik2 pisze: Turbina w ASV po programie pompuje 1,2bara co może być z tą że daje więcej niż fabrycznie ustawiona?
po programie nie ma już czegoś takiego jak fabryczne ustawienia tylko są nowe mapy w ECU a więc nowe wartości parametrów <ok>
kris00 pisze:No a końcu zrobiłem te logi tak jak ma być, ale tylko statyczne, co o tym myślicie, co do poprawki głównie mi, aby auto nie dymiło i paliło tak jak na diesla przystało
Z góry dzięki za odpowiedzi :-D
a więc nowe zamieszczone logi różnią się od tego co napisałeś poprzednio głównie tylko wielkością dawki (wtedy 09 teraz ok. 13) i delikatnie temperaturami ale to ze względu na to że w innych warunkach robione, kąt wtrysku jak był za duży tak i jest teraz więc najpierw bym sprawdził wtryski a jak to nic nie da to wziął się za regulację kąta wtrysku w pompie

kris00
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kris00 » 11 wrz 2009, 21:50

Więc tak różnice jak wspomniałeś mogą być spowodowana przez warunki dodam ze parę dni temu wymieniłem filtr paliwa i może przez to jest nieco jest większa dawka paliwa te ok. 13 pierwsze, co bym zrobił to zmienić kąt wtrysku tak na ok. 58 aby się mieścił w normie a potem zobaczę po zachowaniu silnika, wcześniej wspomniałeś o sprawdzeniu wtrysków wiec one były sprawdzane i wybuchają przy ok. 22 MPa i robią mgiełkę wiec chyba są ok. a nie chce już pchać się w te wtryski, bo jak wiadomo ruszyć coś to na pewno trzeba to wymienić a to nie jest tanie, więc chce zrobić to, co jestem w stanie samemu zrobić :-)

przemik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: przemik » 11 wrz 2009, 23:51

rczopik2 pisze:Już ok na priw nie wkleiły mi się statyczne BS .
Turbina w ASV po programie pompuje 1,2bara co może być z tą że daje więcej niż fabrycznie ustawiona? Może jakiś box ? Jak to sprawdzić?
A gdzie ty tu widzisz 1.2 bara - ja widze 0.9 - 1 bar.
Z turbina nic nie jest zle... mapy są zmienione (chyba).Ja bym nic nie ruszal tylko jezdzil.

Kolego Kris00

Te logi co pokazales to w trybie Basic Settings sa wykonane.???

kris00
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kris00 » 12 wrz 2009, 11:09

No są wykonalne te logi w tym trybie jak widać a czemu się pytasz??? :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl