Mam taki problem, że przestało mi działać czasowe oświetlenie kabiny. Gdy włączam ręcznie światełko to działa ale jak ustawie w tej pozycji co ma świecić jak otworze drzwi to nie działa. Na początku działało normalnie potem czasem nie działało (czasem auto było w zimie na polu czasem w garażu - może to od wilgotności zależało) teraz jak ustawie włącznik w tej pozcji co ma świecić jak otwieram drzwi to wogóle nie działa. Może jakieś styki trzeba przeczyścić ?? tylko gdzie jest sterowanie tego czasowego podświetlania ??
Czytałem na forum i doczytałem sie że pompka centralnego tym steruje ale ja mam centralny zamek na siłowniki a nie na pompkę. Dodam jeszcze że ostatnio coś centralny zamek mi źle działa bo czasem otworzą sie wszystkie drzwi a czasem tylko od kierowcy ale podobno to tylko coś tam od siłownika ślizga sie po tym drucie co idzie od zamykania drzwi (ten bolec co ręcznie od środka można zamknąć drzwi).
[b4] Problem z podświetleniem kabiny
Re: [b4] Problem z podświetleniem kabiny
moim zdaniem wina leży po stronie pompki centralnego sterowania, ja ma zepsutą pompke centralnego i ręcznie załanczam podświetlenie wnętrza, poprostu pompka została zalana przez wodę która dostała się do bagaznika i się spaliła, taki miałem przypadek,
Zanim zaczniesz rozkręcać samochód to sprawdź czujniki przy zamku Z tego co zdąrzyłem zauważyć są tam 3 nóżki na których opiera sie blaszka+sprężynka odpowiadająca za poprawne działanie oświetlenia wewnątrz autka.
Albo za pomocą zwykłego voltomierza sprawdzić na stykach czy jest przejście, bądź przytrzymując na otwartych drzwiach ów czujke. Dopiero po tym szukał bym winy w stykach w podsufitce
Albo za pomocą zwykłego voltomierza sprawdzić na stykach czy jest przejście, bądź przytrzymując na otwartych drzwiach ów czujke. Dopiero po tym szukał bym winy w stykach w podsufitce