Blokada SAFE
Blokada SAFE
Siema chłopaki
Wujkowi radio się zakodowało i nie wiem skąd wziąć kod do rozkodowania? Radio to Navigation PLUS albo Berbiet czy coś takiego. Dodam zdjęcie może ktoś będzie wiedział
Potrzebne 4-cyfrowy kod, próbowałem już 1234 i 2834 (tak są na klawiaturze litery- AUDI) ale nie pasują. Proszę o pomoc
edit:
zapomniałem, Audi A6 rok 2002
Wujkowi radio się zakodowało i nie wiem skąd wziąć kod do rozkodowania? Radio to Navigation PLUS albo Berbiet czy coś takiego. Dodam zdjęcie może ktoś będzie wiedział
Potrzebne 4-cyfrowy kod, próbowałem już 1234 i 2834 (tak są na klawiaturze litery- AUDI) ale nie pasują. Proszę o pomoc
edit:
zapomniałem, Audi A6 rok 2002
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 14:49 przez Kuba89, łącznie zmieniany 2 razy.
ok, zapytam wujka jutro bo nie brałem od niego książki. Jak będę miał ten numer to napiszetester86 pisze:Musisz napisać nam nr. seryjny radia i na jego podstawie łatwiej nam będzie wygenerować kodzik.
[ Dodano: 2009-09-10, 20:51 ]
Czyli IMEI czy Key-ID? W książce było jeszce Security Code ale to jest na pięć cyfr i to 12345.tester86 pisze:Musisz napisać nam nr. seryjny radia i na jego podstawie łatwiej nam będzie wygenerować kodzik.
Taki oto kodzik wygenerowałem: SN: AUZ1Z2W4727793 -> Code: 5555 / 1555murano pisze:Witam dołacze sie do tematu mam podobny problem u ojca w a6 jest radio audi chorus i rowniez jest rozkodowane potrzebny mi kod czy mogł by mi ktos pomoc numer seryjny radia to AUZ1Z2W4727793?? Probowalem roznych kalkulatorow ale nic z tego jakos mi nie wyszlo z góry dzieki i pozdrawiam
A robisz tak:murano pisze:Taki oto kodzik wygenerowałem: SN: AUZ1Z2W4727793 -> Code: 5555 / 1555
Niestety ani jeden kod ani drugi nie uruchomil radia caly czas jest napis safe. Jakies inne pomysły?
Naciskasz dwa razem klawisze rds+tp, dopiero tam możesz wpisać kod. Jeżeli masz "kreski" przy SAFE to musisz odczekać ok 2 godzinek z włączonym radiem i przekręconym zapłonem żeby te kreski znikły (możliwość wpisania PINu)
Napisz jak to do tej pory robiłeś i co masz na wyświetlaczu radia.
tak kolego robilem dokladnie jak piszesz jest safe po kodzie blednym safe z jedna kreska i po raz kolejny jak wpisze zle kod safe i dwie kreski po tym musze odczekac na wlaczonym zaplonie u mnie okolo godzinke i jet sam napis safe bez kresek i od nowa. Po wpisaniu kodu potwierdzam tak samo jak przed przystapieniem do wpisania czyli te dwa przyciski naraz naciskam.