Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8 LPG] problem z duszeniem sie silnika na benzynie

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
klife
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 1.8 LPG] problem z duszeniem sie silnika na benzynie

Post autor: klife » 12 wrz 2009, 15:05

Autko na codzien jezdzi tylko na gazie i odpalane jest z gazu. Na benzynie sporadycznie ale jest wtedy problem z przypieszaniem tzn: zaczyna sie dusic jak dochodze do 3.5-4k obrotow na kazdym biegu jakby nie dostawal dosc paliwa. Tak samo z odpaleniem jest problem na benzynie po dluzszym czasie zaraz po odpaleniu gasnie i tak apre razy. Na gazie chodzi prawidlowo. Myslalem nad pompa paliwa ale czy wtedy by chodzil na nizszych obrotach i jezdzil prawidlowo?
Tesc Ma taka sama 80 tylko na wtryku i walnieta pompke to strasznie mu ona buczy ale za to jezdzi i przyspiesza normalnie w calym zakresie obrotow...

gregorek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gregorek » 12 wrz 2009, 18:01

kolego jezeli to gaznik to sprawdz dysze gdyz mogły zasniedziec i silnik nie dostaje wystarczajacej dawki paliwa mozesz sprubowac wlac do zbiornika preparat do czyszczenia układów zasilania mozna go kupic na kazdym cpn

Awatar użytkownika
benek77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: benek77 » 12 wrz 2009, 22:43

Dysze warto by było wyjąć i przedmuchać najlepiej sprężonym powietrzem, to najskuteczniejsza i też najtańsza metoda, co do preparatów się nie wypowiem bo nigdy czegoś takiego nie stosowałem, a najlepiej to najzwyczajniej w świecie używać auta także na benzynie, wtedy unikniesz takich cyrków. Zatankuj do pełna PB i wyjeździj cały zbiornik bo nie wiadomo co tam za syf Ci się w zbiorniku odłożył, wymień filtr paliwa i powinno śmigać. Popraw w profilu jaki masz silnik (według pojemności wychodzi że SD, tylko to wtedy nie gaźnikowiec)

drejsd
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: drejsd » 12 wrz 2009, 23:26

NIe wiem jak w gaźnikowcach ale pewnie tak samo jak na wtrysku. Są specjalne urządzenia do sprawdzania ciśnienia pompy paliwa, ma je większość mechaników. Miałem podobne objawy jak twoje tylko na wtrysku i miałem już wymieniać pompę ale pojechałem na ten ciśnieniomierz, kosztowało to 20 zł i kozało się, że jest ok pompa.

Adrian_73

Post autor: Adrian_73 » 13 wrz 2009, 19:22

Mi sie wydaje ze pompa paliwa bo na gazie się dość często psuja

Awatar użytkownika
klife
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: klife » 14 wrz 2009, 15:59

Ogolnie malo to dokuczliwe bo na benzynie rzadko jezdze poza tym spokojnie da sie jezdzic nie przekraczajac 3/3.5 tys obrotow wtedy smiga normalnie.
Dzis zalalem wiecej paliwa kupilem jakis czary mary dodatek pojezdze pare dni i sie okaze czy pomoze :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl