Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 1.9tdi 1Z] dodatki do paliwa

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

[b4 1.9tdi 1Z] dodatki do paliwa

Post autor: hudy » 28 kwie 2007, 00:05

panowie mam zamiar wkońcu zrobić coś z wkurzającym cykaniem silnika.kumpel stwierdził bym narazie zalał jakiś srodek do czyszczenia wtryskiwaczy bo to moze być wina jednego z nich.jeśli to nie pomoże będe musiał sie zająć popychaczami. czy takie środki czyszczace są skuteczne i czy nie ma obaw by coś takiego zastosować?? co do środków zmieniających silnik na nowy ;-) nie mam przekonania ale jak jest z tymi środkami czyszczącymi??

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 28 kwie 2007, 00:30

Jeśli chcesz sprawdzić że to cykanie to wina któregoś wtrysku to zrób tak. Na odpalonym silniku pokolei pdkręcaj węże od wtrysków, tak, żeby silnik chwilowo palił tylko na 3 gary. jesli po odcięziu paliwa do któregoś z wtrysków cykanie ustanie to masz juz przyczyne. Jeśli nie to nie wina wtrysków i być może popychaczy.

Awatar użytkownika
minon1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: minon1 » 28 kwie 2007, 17:20

Kolego mam urzywane szklanki jeśli chcesz, bo zmieniłem w swojej, ale dalej cyka. Więc to nie to. Jeśłi chcesz to się dogadamy.
Mam równierz wtryski do 1Z.

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 28 kwie 2007, 20:21

Wątpię by to było spowodowane zabrudzonymi wtryskiwaczami, ale jesli chcesz sprawdzić to nie ma żadnych przeciwwskazań, a nawet przeciwnie, powinienes odczuć niewielką poprawę - bardzo dobre są produkty valvolinea, ewentualnie STP

Awatar użytkownika
Omen
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Omen » 28 kwie 2007, 20:34

No i jeszcze LIQUI MOLY....dobre też są... :roll:

Pozdrawiam - Adam.

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: hudy » 28 kwie 2007, 21:48

no to jeśli nie ma przeciwskazań to troche przeczyszcze mojego traktorka.minon1 jeśli chodzi o wtryski to musze sprawdzić czy to faktycznie ich wina.stawiam jeszcze na popychacze.jak sprawdze i sie dowiem co to może być to dam znać...

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 28 kwie 2007, 22:40

U mnie też strasznie cykał mój traktorek. Okazało sie ze to nie wtryski, nie popychacze let nadłamany jeden tłok. Bardzo żadka przypadłość. Zazwyczaj to właśnie wtryski lub popychacze. Wtryski pisałem ci jak sprawdzić a popychacze to wystarczy zdjąc pokrywe zaworów i nacisnąć popychacze czymś. Powinny być twarde. Jesli któryś będzie miękki, to znaczy ugnie sie pod uciskiem to znaczy że do wymiany.

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: hudy » 29 kwie 2007, 11:50

u mnie to będzie albo wtryskiwacz albo popychacz bo cyka tylko niekiedy.niekiedy przez pare dni nie cyka.najczęściej zaczyna cykać jak włącze silnik i po chwili wyłącze - jak zrobie tak pare razy to zaczyna cykać... panowie znalazłem takie dwa produkty które mnie najbardziej zainteresowały valvoline maxlife diesel system cleaner - dodatek czyszczacy do paliwa i valvoline engine flush - do czyszczenia silnika przed wymiana oleju. który polecacie?? a może warto użyc tych dwóch środków?? może wypowie sie ktos kto już tego uzywał??

Awatar użytkownika
minon1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: minon1 » 29 kwie 2007, 13:23

hudy pisze:u mnie to będzie albo wtryskiwacz albo popychacz bo cyka tylko niekiedy.niekiedy przez pare dni nie cyka.najczęściej zaczyna cykać jak włącze silnik i po chwili wyłącze - jak zrobie tak pare razy to zaczyna cykać... panowie znalazłem takie dwa produkty które mnie najbardziej zainteresowały valvoline maxlife diesel system cleaner - dodatek czyszczacy do paliwa i valvoline engine flush - do czyszczenia silnika przed wymiana oleju. który polecacie?? a może warto użyc tych dwóch środków?? może wypowie sie ktos kto już tego uzywał??
Nie polecam stanowczo :!: czyścić silnika przy wymianie oleju.
Różnie to się kończy, a często nawet remontem silnika :!:

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: hudy » 03 maja 2007, 21:34

a co powiecie o motor life?? słyszałem duzo dobrego o tym produkcie...moze ktos z was go stosował lub stosuje...

Artus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Artus » 10 maja 2007, 21:31

Też się chętnie dowiem co jest dobre do przeczyszczenia wtrysków :lol:

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: hudy » 10 maja 2007, 22:53

do przeczyszczenia wtrysków wlałem produkt STP.przejechałem dopiero 600 km na tym środku i powiem ze lekka różnica jest.silnik lepiej sie wkreca na obroty.nie widac jakiejś niesamowitej różnicy jednak jakaś napewno jest.dzis zakupiłem motor life.za jakies dwa tygodnie bede wymieniał olej i wtedy wleje ten srodek.zobaczymy co sie stanie.powiem że tyle co na temat motor life przeczytałem to chyba nikt nie przeczytał ;-) czytałem artukuły polskie i zagraniczne i musze stwierdzic ze kazda z osób która uzyła tego produktu była mniej lub bardziej pozytywnie zaskoczona.ważne jest to ze byli zskoczeni pozytywnie a nie negatywnie.jak zastosuje to podziele się wrazeniami...

Awatar użytkownika
MAKLER
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MAKLER » 11 maja 2007, 07:54

W takim razie czekamy na opinie :)

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: hudy » 21 maja 2007, 19:18

wiec jak obiecałem dziele się z wami wrażeniami z użycia motor life.powiem szczerze ze jak narazie nie zaobserwowałem by mój silnik odmłodniał o 10 lat ;-) jednak jestem jak narazie miło zaskoczony gdyż silnik wyraźnie ciszej chodzi (mówiąc fachowo : poprawiła sie kultura pracy :mrgreen: ).miałem problem z jednym z popychaczy i teraz go już nie słysze (zobaczymy jak dłogo :mrgreen: ) z tego co jeszcze zauwazyłem to silnik troszke wolniej sie nagrzewa.zrobiłem mały test: po nocnym przestoju i przy bardzo podobnej temp powietrza przejechałem tak samo taką sama trase i przed wlaniem motor life silnik osiagał 90 stopni po ok 5 km po wlaniu tego specyfiku 90 stopni pojawiło sie dopiero po 7 ,5 km.wiem ze moze taki test nie świadczy o cudownych właściwościach tego płynu jednak coś się zmieniło,napewno zmiejszyło sie tarcie.co do negatywnych skutków to takich jeszcze nie widze i myśle że nie zobacze (mam przynajmniej taką nadzieje :-P )

Awatar użytkownika
MAKLER
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MAKLER » 21 maja 2007, 19:53

No to niedlugo bede musial sprobowac tego motor life. Byc moze silnik nie odmlodnial o 10 lat ale z tego co piszesz jest cichszy a to juz cos. Gdybys zauwazyl ze cos jest nie tak to poinformuj nas o tym. Pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl