Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 PM] wymiana cylinderków i linek

ODPOWIEDZ
piomal1987
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.8 PM] wymiana cylinderków i linek

Post autor: piomal1987 » 08 wrz 2009, 13:39

Witam.
Mam problem z tylnymi hamulcami (bębny) w mojej B3. Cylinderek w prawym kole przepuszczał płyn, więc do czasu kupna nowego postanowiłem zaślepić przewód dochodzący do cylinderka, lecz po odkręceniu go ułamał się ale w ogóle nie leci z niego płyn.
Chciałem zapytać czy przez zużyty cylinderek układ mógł się zapowietrzyć na tyle, że nie leci płyn? (przednie hamulce działają prawidłowo i nie ubywa płynu w zbiorniczku). Bo na tył działa mi w tym momencie tylko hamulec ręczny, chociaż też słabo więc zakupiłem linki i przewody giętkie, a nie wiem jakiej długości powinny być przewody sztywne dochodzące do cylinderków. Więc byłbym wdzięczny za pomoc w tym temacie. Pytam ponieważ dobrze byłoby zrobić te hamulce jak najszybciej bo to ważny układ w samochodzie. Pozdrawiam

Picek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Picek » 12 wrz 2009, 23:44

Przewód sztywny dochodzący do cylinderka to najlepiej zmierzyć. Wg ETKI powinieneś mieć 30cm, ale może się okazać, że będziesz potrzebować 50cm. Już ten temat przerabiałem i zauważyłem pewne rozbieżności w tym co podaje ETKA, firma produkująca przewody z Pruszkowa (firma WP) oraz rzeczywistość.
Na przykład tutaj możesz kupić. A tutaj masz link do producenta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl