[90 B3 7A] - Audi 90 Quattro 20v Sport
[90 B3 7A] - Audi 90 Quattro 20v Sport
Seryjne i oryginalne Jest to model quattro sport, czyli ma bardzo ubogie wyposażenie:
Wspomaganie, el. lusterka, centralny zamek na kluczyk
Ale za to jest silnik 7A, quattro, dodatkowe zegarki, sportowe fotele i fabrycznie obniżone i utwardzone zawieszenie. Z tego co sie dowiedziałem, model ten cechuje sie także wąskimi listwami na drzwiach.
Wydaje mi sie ze wiecej sami forumowicze powiedza mi o tym modelu, audice nabyłem okazyjnie, jest w perfekcyjnym stanie mechanicznym a ma prawie 300K przebiegu. Na przekór ortodoksom napisze że jest zasilany LPG
A poza tym, dzwięk to bajka, napędy genialne, sprawia mi duzo radosci, jest bezawaryjne... no i to trzymanie na zakretach...
pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Wspomaganie, el. lusterka, centralny zamek na kluczyk
Ale za to jest silnik 7A, quattro, dodatkowe zegarki, sportowe fotele i fabrycznie obniżone i utwardzone zawieszenie. Z tego co sie dowiedziałem, model ten cechuje sie także wąskimi listwami na drzwiach.
Wydaje mi sie ze wiecej sami forumowicze powiedza mi o tym modelu, audice nabyłem okazyjnie, jest w perfekcyjnym stanie mechanicznym a ma prawie 300K przebiegu. Na przekór ortodoksom napisze że jest zasilany LPG
A poza tym, dzwięk to bajka, napędy genialne, sprawia mi duzo radosci, jest bezawaryjne... no i to trzymanie na zakretach...
pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2009, 11:07 przez Święty, łącznie zmieniany 2 razy.
Dokładnie sport quattro tj.
90 sq jeszcze w 20v to rarytas.
Pozdro.
Co do gazu to jest powolne morderstwo Twojego wtrysku, będziesz się tym cieszył do czasu. Po za LPG i brakiem tylnej bledny po między lampami USA na tablicę (zmieniałeś te lampy czy z takimi zakupiłeś samochód?) nie ma się do czego przyczepić, daj dokładniejsze foto i dbaj.90 Sport brak chromowanych listew wokół szyb, całe zderzaki w kolorze nadwozia, czarne listwy ozdobne na zderzakach, sportowe zawieszenie, sportowe wyposażenie wnętrza, dodatkowe wskaźniki, aluminiowe felgi 15", cienkie gumowe listwy odbojowe na drzwiach, szyberdach, tapicerka satynowa lub pakiet skórzany, tylko z silnikami 2.3 i 2.3 20V
90 sq jeszcze w 20v to rarytas.
Pozdro.
- siwusek216
- Forum Audi 80
a widzisz, jednak nie tylkoto jest wersja SPORT jeśli wogóle
ta audica jest sprowadzona ze szwajcarii wiec miała takie lampy ori. Nie zamienił bym ich za nic, moim zdaniem właśnie one nadaja charakteru i wyrózniaja z tłumu 90-tek.gornik pisze:brakiem tylnej bledny po między lampami USA na tablicę (zmieniałeś te lampy czy z takimi zakupiłeś samochód?) nie ma się do czego przyczepić,
A co do LPG... znam wady i zalety i akceptyje je .
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
a jednak Pokaż mi gdzie jest napisane wersja SPORT QUATTRO proszęŚwięty pisze:a widzisz, jednak nie tylkoto jest wersja SPORT jeśli wogóle
Bo w etce jest wyróżnienie jedynie jako "wersja sportowa" oraz drugie wyróżnienie na KAMEI DESIGN.
Wersja SPORT - tak. Wersja SPORT QUATTRO - nie.
Dlaczego? Bo wersja sport występowała jako quattro i bez quattro. Modelu Audi 90 quattro 20v sport quattro - nie było, była wersja Audi 90 quattro 20v SPORT.
I proszę Cię Wiem, bo mam tą samą wersję.
A jak podasz VIN to Ci sprawdzę w jakiej nazwie wyszło auto z fabryki, dokładną nazwę, wyposażenie, nawet czy miało antenę wysuwaną czy nie.
A na szybko ? Poproszę o fotkę tylnej klapy , tam gdzie jest naklejka informacyjna z kodami wyposażenia
ale sie czepiacie, a jak mam naraz napisac ze jest to wersja sport z quattro... mialem nawet przed quattro znaczek sport, ale jakiemuś idiocie sie przydało, został tylko wypłowiały ślad na masce, a co do vin, jak bede przy aucie to przepisze.
mój błąd
ps. mówiłem ze sie nie znam dokładnie, to moje pierwsze audi, proszę o wyrozumiałość.
w takim razie to mój błąd w pisowni, sugerowałem sie napisem na klapie, przyznaje sieLeo pisze:była wersja Audi 90 quattro 20v SPORT.
mój błąd
ps. mówiłem ze sie nie znam dokładnie, to moje pierwsze audi, proszę o wyrozumiałość.
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
nikt Cię o to nie wini, ale musisz pewne rzeczy przyjąć i przejść nad nimi do porządku.Święty pisze:ale sie czepiacie, a jak mam naraz napisac ze jest to wersja sport z quattro... mialem nawet przed quattro znaczek sport, ale jakiemuś idiocie sie przydało, został tylko wypłowiały ślad na masce, a co do vin, jak bede przy aucie to przepisze.w takim razie to mój błąd w pisowni, sugerowałem sie napisem na klapie, przyznaje sieLeo pisze:była wersja Audi 90 quattro 20v SPORT.
mój błąd
Powiem Ci że w etce nie ma nigdzie emblematu SPORT rozpisanego, więc to musiał być domorosły tuning
- michael80b3
- Forum Audi 80
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A