Hej,
przez rok jezdzilem z niesprawnym ABS, kwestia "zerwanego" przewodu od czujnika ( na lewym przednim kole ). w piatek wymienili mi przewod z czujnikiem i przestalo hamowac prawe przednie koło.
problem jest na pompie ABS. Powiedzcie mi tylko czy oplaca sie rozkrecac pompe i czyscic ( bo w tym jest chyba problem ) czy lepiej kupic gdzies uzywana ( 50-80 zl ) i przelorzyc ?
Dzieki za pomoc.
[b4] Nie hamuje jedno koło pompa abs nie podaje na nie plynu
Wiec tak.
jak juz pisalem do jednego przewodu nie dociera plyn na wyjsciu z pompy abs. Przewod odkrecony i nie leje zeń.
Przewod jest drozny.
Wymiana przewodu i czujnika abs bezposrednio napewno nie zatkala pompy ale fakt, że nie byla uzywana przez ponad rok moze miec zwiazek z tym ze sie czyms zapchalo.
Wlasnie mi zadzwonili ze bez otwierania pompy ( sprezonym powietrzem ) udroznili pompy - twierdzili ze jakis elektro zawor sie zawiesil - faktem jest ze narazie dziala
Jesli bedzie cos nie teges to wiem gdzie najpierw szukac winnego.
PS. Czy ktos rozbieral taka pompe? Jak bardzo skomplikowana jest jej budowa??
jak juz pisalem do jednego przewodu nie dociera plyn na wyjsciu z pompy abs. Przewod odkrecony i nie leje zeń.
Przewod jest drozny.
Wymiana przewodu i czujnika abs bezposrednio napewno nie zatkala pompy ale fakt, że nie byla uzywana przez ponad rok moze miec zwiazek z tym ze sie czyms zapchalo.
Wlasnie mi zadzwonili ze bez otwierania pompy ( sprezonym powietrzem ) udroznili pompy - twierdzili ze jakis elektro zawor sie zawiesil - faktem jest ze narazie dziala
Jesli bedzie cos nie teges to wiem gdzie najpierw szukac winnego.
PS. Czy ktos rozbieral taka pompe? Jak bardzo skomplikowana jest jej budowa??
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Zawieszenie sia elektrozaworu jest jak najbardziej możliwe. Ja myślałem że odrazu po wymianie (po podłaczeniu) zniknął hamulec.
Nie wiem na ile Ci pomoże ale dość ciekawy artykuł (praca dyplomowa) nt budowy i działania ABS.
http://www.zssplus.pl/www_prace_dyplomo ... 7_mk20.htm
Nie wiem na ile Ci pomoże ale dość ciekawy artykuł (praca dyplomowa) nt budowy i działania ABS.
http://www.zssplus.pl/www_prace_dyplomo ... 7_mk20.htm