witam.Zacznę od tego,że samochód jeździł dobrze.Odpowiednie przyspieszenie,moc itd.Nagle następnego dnia wchodzę do samochodu ruszam i muł-zero przyjemności z jazdy.Następnego dnia włączyłem zapłon i coś tak skwierczy pod maską,coś z silnika,jakby coś się tliło.Szybko wyłączyłem i podłączyłem vaga.Wyszedł błąd 513- Engine Speed Sensor (G28)
05-10 - Input Open - Intermittent. Z tłumaczenia wiem że to czujnik pręd.silnika.Błąd skasowałem,ale bateria mi siadła i koniec diagnostyki-postanowiłem zapytać.Pytanie gdzie się znajduje ten czujnik i co muszę sprawdzić?Czy on może powodować zamulenie?Bo logi statyczne i dynamiczne robiłem niedawno i były dobre :shock:
[B4 all] Błąd 513
drugi czlon mowi ze to błąd sporadyczny, np jak wypniesz wtyczke od tego czujnika na zaplonie to taki powinien wyskoczyc, moze gdzies kabel od czujnika nie laczy moze robi jakies zwarcie, ale gdyby byl przerwany to wogole nie powinien odpalic podepnij pod vaga i sprawdz czy blad sie ponawiawasermann pisze:ok.Jutro biorę laptopa ,miernik i do samochodu.Aaa..a napisz mi jeszcze co oznacza drugi człon błędu-05-10 - Input Open - Intermittent?Bo przecież ten błąd wyskoczył.Dzięki za odpowiedź