[B3/B4] Ringi, obręcze, podświetlenie - Rezanko by Doc
Myśle że białe bo są dobrze dostępne. Mało jest kolorowych od razu wlutowanych w cokoły. A i szkoda chyba roboty z lutowaniem. Czerwone żarówki mogły by przyciemnić efekt. Najlepiej pod kapturki włóż 2 Watowe żarówki będą ładniej przebijać tyle że jeśli masz obrotek pod zegar elektroniczny włóż standard 1,2 W bo Ci się wyleje jak u mnie (efekt widoczny w moim profilu MOJE AUDI 80)auroxick pisze:Cześć!
Czy mając kapturki to mam kupić białe zaróweczki czy może czerwone-będzie jeszcze lepszy efekt? czy się ściemni delikatnie?
PS A najbardziej polecam diody SMD. U mnie świecą już z pół roku i zero zmian na gorsze.
Też tak miałem i z pomocą kolegi DUO zakupiłem diody R5 takie jak na tej aukcji:swieży pisze:Witam
muszę przyznać że założyłem żarówki w kolorze czerwonym mam je założone jakieś 4miesiące i muszę przyznać że niestety się wypaliły. Wraca powoli kolor pomarańczowy. Spróbuje zrobić z kapturkami ale na razie mi się nie chce.
Pozdrawiam
http://www.allegro.pl/item704031522_diody_do_zegarow_z_oprawka_r5_1_2_2_w_oryginal.html#gallery
I po problemie!!!
Oba podane przez kolege sklepy to śmiech na sali. Też chciałem od nich kapturki kupić. W obu składałem zamówienia i żaden nie był łaskaw ich zrealizować ani nawet napisać mi maila z informacją co z moim zamówieniem. Tak więc jeśli chcecie podać komuś swoje pełne dane za free to właśnie dobre miejsce.
PS
Kupiłem diody SMD. Na nich zrobiłem podświetlenie i jestem bardzo zadowolony. Kapturki uznałem za nie do zdobycia.
PS
Kupiłem diody SMD. Na nich zrobiłem podświetlenie i jestem bardzo zadowolony. Kapturki uznałem za nie do zdobycia.
Witam kolegów co do tych kapturków to ostrzegam że to też lipa. Zakupiłem kapturki z tego pierwszego powyższego linka zastosowałem do nich żarówki R5 1,3 W i okazało się że po około miesiącu wyblakły i znowu zagościł na zegarach kolor marchewkowy. Co ciekawe ori kondonki nie tracą koloru. Wychodzi na to że najlepsze są czerwone żarówki dobrej jakości lub ori kondonki.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wczoraj zalozylem Audi Gamma z A4 i to radyjo swieci pieknie krwisto na czerwono
przyciski i nawiew przy pomocy pozostalosci spraya do swiatel juz przerobilem by ladnie dotrzymywaly kroku gammie
Zostaje deska, przeczytalem wszytkie strony od pocztaku o zmianie podświetlenia i nie wiem dalej co uzyć jakie polecacie?
kondonki?
diody? ktore?
zarowki i lutowanie czerwonych?
Dłubanie przy liczniku?
przyciski i nawiew przy pomocy pozostalosci spraya do swiatel juz przerobilem by ladnie dotrzymywaly kroku gammie
Zostaje deska, przeczytalem wszytkie strony od pocztaku o zmianie podświetlenia i nie wiem dalej co uzyć jakie polecacie?
kondonki?
diody? ktore?
Dłubanie przy liczniku?
Diody emitują światło kierunkowo, więc odpadają. Kondomki z czasem blakną. Malowanie żarówek też się nie sprawdza. Najprostszym i najskuteczniejszym sposobem jest oklejenie żarówek folią do lamp, o czym było już pisane wiele razy. Sam tak mam od bardzo długiego czasu i kolor ani trochę nie wyblakł.LUKASZdiy pisze:Wczoraj zalozylem Audi Gamma z A4 i to radyjo swieci pieknie krwisto na czerwono
kondonki?
diody? ktore?
Dłubanie przy liczniku?
- Spietyq
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Ja pomalowałem żaróweczki motipem świecą super, świecą juz pół roku póki co nic narazie nie wyblakło zapewne co jakiś czas będzie trzeba poprawić. Co do żaróweczek i wlutowywanie ich w cokół, także polecam z tym, że z lutowaniem troche więcej roboty czyli trzeba mieć cierpliwość. Jak by co to mam przygotowany komplet wlutowanych albo kiedyś założę jak rzeczywiście będą szybko blakły albo odsprzedam. Pozdrawiam