nie ma żadnych luzow,tulejki wymieniałem dwa razy a te ostatnie były kupione w ASO i ciągle to samonoorbi pisze:zawieszenie w jakim masz stanie, są luzy ?
[B3 90 2.3 NG] Strzelanie w zawieszeniu przy ruszaniu
- tokarka606
- Forum Audi 80
Tu masz wszystko.akagi80b4 pisze:koledzy, podłączę się pod temat, w moim B4 ABK też mam taki efekt uskoku przy zakręcaniu i kierownica nie wraca przy maksymalnym skręcie ale opon mi nie tnie, mam nowe łożyska mc persona, końcówki drążków i tuleje wahaczy, mam zamiar zmienić jeszcze tuleje sanek, czytałem że po tym trzeba zrobić dokładną diagnostykę (zbieżność i pochylenie koła), mam więc prośbę o podanie parametrów jeśli chodzi o zbieżność i pochylenie koła.
Geometria
Pozdro
W zeszłym tygodniu ponownie kupiłem i dałem do wymiany tuleje wachaczy :-| Nadal jest to samo,szarpie na boki przy gwałtownym ruszaniu na 1 i 2 biegu :cry: Kierownica po skreceniu sama nie powraca a jest nawet wrażenie ,że wręcz sama skręca mocniej :-x
Juz nie wiem czego i gdzie szukać :roll: Macie jeszcze jakieś pomysły :?:
Juz nie wiem czego i gdzie szukać :roll: Macie jeszcze jakieś pomysły :?:
- tokarka606
- Forum Audi 80
a ja od siebie dołoże ostatnio zachciało mi się robić zawieszenie oczywiście na zakrętach nic nie piszczało amory były olejowe monroe no to ja bystrzak kupiłem amory firmy GH gazowe i co ano to że auto buja jak dyliżans na dziurach wali jak stary chebel a na zakrętach nawet drobnych łukach koła tak paskudnie piszczą że cho jak jadę w lewo na łuku to lewe koło się odrywa od podłoża i z tąd te pisk.i może ty masz takie same dziadowskie amory gazowe jak ja ale co najlepsze na stacji diagnostycznej wykazują 76 procent diagnosta lał do popuku że że mnie taki frajer i takie dziadostwo kupuję
- lukeranger
- Forum Audi 80
W poprzedni weekend wziąłem się w końcu za wymianę poduszki i łożyska pod amortyzatorem. Z mojej wcześniejszej oceny wynikło, że właśnie to było przyczyną stuku przy raptownym dodawaniu gazu, a jednak............... NIE!!! Pomyłka, niestety problem się nie rozwiązał. Niby wcześniej sprawdzałem poduchy pod silnikiem i wydawało się, że wszystko jest ok, ale będę musiał się jeszcze raz dokładnie przyjrzeć. Ostatni zauważyłem (wysłuchałem), że bardzo delikatnie czasami słychać taki sam stuk przy odpalaniu samochodu, przynajmniej tak mi się wydaje. Na tyle co się orientuje to by wskazywało właśnie na jakąś poduchę
[B4 ABT] Pukanie w czasie ruszania
Problem jak w temacie. Podczas ruszania słychać pojedyncze pukniecie (przy zmianie biegu i gwałtownym dodaniu gazu również). Na wybojach nic nie puka. Odgłos pochodzi jak by z prawej strony. Odgłos brzmi jak by się cos przesunęło. Co może być przyczyną? czekam na sugestie.
-
- Forum Audi 80