[B4 ABK] poranny problem z silnikiem
[B4 ABK] poranny problem z silnikiem
Witam mam taki problem gdy rano ide do garażu i odpalam auto to dzieje sie dziwna rzecz mianowicie pali od ręki lekko dodaje mu gazu i jak obroty spadną to zamiast sie zatrzymać to silnik gaśnie ( trochę nim jeszcze potrzepie tak jak by paliwa nie miał albo cos ) gdy znowu go odpale ( znowu od ręki zapala ) to obroty po 2/3 sekundach lekkiego trzymania go na obrotach obroty schodzą do normalnej wartości i już nie gaśnie ;/ dodam że dzieiej sie to tylko na zimnym silniku. Dodam że regulator wolnych obrotów wyczyszczony, przepławka też, filtr paliwa i powietrza nowy, świece nowe, przewody nowe, kopułka i palec w igła stanie wyczyszczone, regulator ciśnienia paliwa nowy, na kompie nie ma żadnych błędów ( szary czujnik przy głowicy wymieniony ) czasami dzieje sie to jak auto postoi z 8 godziny pod pracą nie ruszane to objawy są identyczne
czekam na pomoc
czekam na pomoc
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
ok czujnik wymieniony kupiłem EPS i niestety nie pomogło ;/ zauważyłem jeszcze ze obroty po wciśnięciu sprzęgła spadają do 400 i podnoszą sie do 800 i spoją to raz 2 czasami auto zgaśnie podrostu obroty się zatrzymują ;/ regulator wyczyszczony przepływa też więc w czym problem może to być spowodowane przekaźnikiem nr 30 sławnym ??