Witam serdecznie!
Zwracam się do wszystkich forumowiczów z prośbą o rozwiązanie mojego problemu mianowicie:
Jakiś czas temu postanowiłem wymnienić wszystkie sprężyny zawieszenia tzn. przód i tył auta. Jak tylko to zrobiłem okazało się że samochód za bardzo ma podniesiony przód względem tyłu. Nie wiem co z tym zrobić bo wygląda to okropnie tak jak bym przewoził w bagażniku nie wiadomo co. Zastanawiam się czy przyczyna może tkwić w wyrobionej gumie z tyłu auta tam gdzie mocowana jest sprężyna tzn. od góry chyba nazywa się to odbój ale tego nie wiem. Proszę o jakieś wskazówki ewentualnie jakieś skuteczne porady jak podnieść ten nieszczęsny tył?
Ps. dodam jeszcze , że założyłem takie wkręcane gumy w sprężynę po 2 sztuki na stonę i nic.
[80 B3] zawieszenie tylne
[80 B3] zawieszenie tylne
Ostatnio zmieniony 12 maja 2007, 22:40 przez patryk999, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupiłem na giełdzie odboje od golfa 3 bo innych nie było ale gość powiedział że będą pasować jutro postaram się założyć i zobacze czy to coś dało. Pozdrawiam
[ Dodano: 2007-05-14, 12:29 ]
Niestety odboje nic nie dały (15cm) lecz zauważyłem ,że przyczyną jest a raczej są zużyte amorki po prostu nie trzymają i siłą ręki wchodzą do środka. Będe musiał je wymnienić bo raczej gazowych się nie regeneruje chyba. Dziękuje wszystkim za porady.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2007-05-14, 18:46 ]
Wiem już 100% , ktoś założył na tył sportowe amortyzatory (czerwone) gdzie kielich jest niżej umieszczony niż w serji a z przodu ścioł sprężyne i tym sposobem po wymianie sprężyn jest tak nierówno że tył siedzi a przód jak rekin.
Szkoda , że się odrazu nie domyśliłem , no cóż nie maiałem nigdy do czynienia ze sportowym zawieszeniem.
Mam nadzieje , że jak wymienie to będzie już wpożądku.
Czy może ktoś wie czy jak mam na przodzie amorki gazowe to na tył można wstawić olejowe???
[ Dodano: 2007-05-14, 12:29 ]
Niestety odboje nic nie dały (15cm) lecz zauważyłem ,że przyczyną jest a raczej są zużyte amorki po prostu nie trzymają i siłą ręki wchodzą do środka. Będe musiał je wymnienić bo raczej gazowych się nie regeneruje chyba. Dziękuje wszystkim za porady.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2007-05-14, 18:46 ]
Wiem już 100% , ktoś założył na tył sportowe amortyzatory (czerwone) gdzie kielich jest niżej umieszczony niż w serji a z przodu ścioł sprężyne i tym sposobem po wymianie sprężyn jest tak nierówno że tył siedzi a przód jak rekin.
Szkoda , że się odrazu nie domyśliłem , no cóż nie maiałem nigdy do czynienia ze sportowym zawieszeniem.
Mam nadzieje , że jak wymienie to będzie już wpożądku.
Czy może ktoś wie czy jak mam na przodzie amorki gazowe to na tył można wstawić olejowe???