[80 B3] dziwne zachowanie
[80 B3] dziwne zachowanie
witam
Posiadam w/w model od tygodnia i od samego początku mam z nim nie lada problem
Jest taki :
auto lata mi po całej drodze , jak wsiądzie komplet to dobija tylne zawieszenie i kierownica odchyla się od jazdy na wprost o około 10 stopni
Zawieszenie przód sprawdzane niedawno a zbieżność dobra? na 0
luzów po sprawdzeniu zawiechy przód nie ma .tylnej belki jeszcze nie sprawdzałem ale muszę ją dokładnie obejrzeć
Zastanawia mnie jedno czy na to wszystko nie będą miały wpływu koła.Mam komplet od b4 o rozmiarze 15 cali 195/60/15
wydaje mi się ze są za małe odległości między nadkolami i zawiecha nie pracuje jak powinna
z relacji właściciela poprzedniego wynika że całe zawieszenie robił 2 miechy temu
Posiadam w/w model od tygodnia i od samego początku mam z nim nie lada problem
Jest taki :
auto lata mi po całej drodze , jak wsiądzie komplet to dobija tylne zawieszenie i kierownica odchyla się od jazdy na wprost o około 10 stopni
Zawieszenie przód sprawdzane niedawno a zbieżność dobra? na 0
luzów po sprawdzeniu zawiechy przód nie ma .tylnej belki jeszcze nie sprawdzałem ale muszę ją dokładnie obejrzeć
Zastanawia mnie jedno czy na to wszystko nie będą miały wpływu koła.Mam komplet od b4 o rozmiarze 15 cali 195/60/15
wydaje mi się ze są za małe odległości między nadkolami i zawiecha nie pracuje jak powinna
z relacji właściciela poprzedniego wynika że całe zawieszenie robił 2 miechy temu
Ostatnio zmieniony 12 maja 2007, 22:39 przez fazi, łącznie zmieniany 1 raz.
To skąd się wzięły w mojej niuni alusy 15 cali z 89r :?:PABLO pisze:Ale chyba nie w B3fazer88 pisze:15 sa fabrycznie montowane
[ Dodano: 2007-05-12, 21:07 ]
A może masz obróconą kierownice o te 10 stopni :?:fazi pisze:kierownica odchyla się od jazdy na wprost o około 10 stopni
U mnie jest obrócona o jakieś 20 stopni i tak jeżdże od 5 lat , kwestja przyzwyczajenia .
Drążki stabilizatora przedniego zawieszenia były montowane od 1990r - jeżeli masz je zamontowane to faktycznie może być przyczyna główna .
A co do szerokości opon to się nie zgadzam , miałem zamontowane 205/55/15 i na koleinach aotko woziło mi na boki . Teraz jeżdże na 185/65/15 i jest zdecydowanie lepiej . :lol:
A co do szerokości opon to się nie zgadzam , miałem zamontowane 205/55/15 i na koleinach aotko woziło mi na boki . Teraz jeżdże na 185/65/15 i jest zdecydowanie lepiej . :lol:
w tym przypadku masz racje tylko twój komfort wzrosł nie z powodu weższych opon tylko z wysokosci czym wyższa tym bardziej komfortowamarko pisze:A co do szerokości opon to się nie zgadzam , miałem zamontowane 205/55/15 i na koleinach aotko woziło mi na boki . Teraz jeżdże na 185/65/15 i jest zdecydowanie lepiej .