[RA] Co to za filtr paliwa?
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Z kasą jak to z kasą, zawsze jest krucho a nawet bardzo. No ale znowu bez przesady - za tańszy filtr mam dać 20-30zł a za firmowy 40zł to gdzie tu oszczędności? Na tych 10zł i tak się nie wzbogacę a zawsze jest ta pewność, że filtr dobrze poradzi sobie z jakże wysokiej jakości polskim paliwem. Czasem więcej człowiek na głupstwa, za przeproszeniem, przepieprzy.
karol121, nie wiem i szczerze nie obchodzi mnie to. sa producenci do ktorych mam zaufanie i pewnosc ze produkuja czesci wysokiej jakosci typu kentech, mann, skf, lemforder. i nie naleza do najtanszych na polce sklepowej. nie mam ochoty ani czasu sprawdzac ktore czesci nalezace do tanszych/najtanszych zadowolily by mnie jakosciowo. wole zaplacic wiecej i miec swiadomosc ze samochod serwisuje na dobrych czesciach. a roznice widac czasami juz na pierwszy rzut oka po dokladnosci wykonania czesci (przyklad: tuleje wahaczy 4maxa a tuleje lemfordera). i nie trzeba byc specjalista zeby zauwazyc roznice. nie oszczedzam na czesciach i nie eksperymentuje z tanszymi zamiennikami. jedynie filtr powietrza mam filtrona a filtr paliwa 4maxa. i wcale nie uwazam zebym szkodzil tym mojemu audi. kazdy sam decyduje co wsadza do swojego auta.
nie no ja nic nie mowie tylko poprostu zapytalem bo moze wiesz, dla mnie filtr to filtr a co do zawieszenia jak podales tuleje wahaczy to tu juz jest dla mnie róznica (jakość gumy) ale tylko zapytalem :mrgreen:motowalus pisze:karol121, nie wiem i szczerze nie obchodzi mnie to. sa producenci do ktorych mam zaufanie i pewnosc ze produkuja czesci wysokiej jakosci typu kentech, mann, skf, lemforder. i nie naleza do najtanszych na polce sklepowej. nie mam ochoty ani czasu sprawdzac ktore czesci nalezace do tanszych/najtanszych zadowolily by mnie jakosciowo. wole zaplacic wiecej i miec swiadomosc ze samochod serwisuje na dobrych czesciach. a roznice widac czasami juz na pierwszy rzut oka po dokladnosci wykonania czesci (przyklad: tuleje wahaczy 4maxa a tuleje lemfordera). i nie trzeba byc specjalista zeby zauwazyc roznice. nie oszczedzam na czesciach i nie eksperymentuje z tanszymi zamiennikami. jedynie filtr powietrza mam filtrona a filtr paliwa 4maxa. i wcale nie uwazam zebym szkodzil tym mojemu audi. kazdy sam decyduje co wsadza do swojego auta.