Witam,
Mam silnik ABK a ABT mam w garażu tylko, że aktualnie mam gaz oraz chciałbym go pozostawić, pytanie, co musiałbym zmienić żeby wymienić?? Z góry dzięki za odpowiedź.
[80 B4 ABK Zmiana na ABT] Instalacja gazowa(problem)
Trochę nie jasno napisałeś o co Ci biega.
Jeżeli chodzi Ci o przełożenie instalacji z silnika na silnik:
https://audi80.pl/instalacja-lpg-z-a ... eracja+lpg
Jeżeli chodzi Ci o przełożenie instalacji z silnika na silnik:
https://audi80.pl/instalacja-lpg-z-a ... eracja+lpg
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tomi1989, w tym temacie głównie poruszono tematy prawne. Do autora: jeśli chcesz instalację LPG z ABK (wtrysk wielopunktowy) dać do ABT (wtrysk jednopunktowy) i masz LPG II albo I generacji to starczy zmiana miksera i wyrzucenie węża od kompensacji, Zrób jak kolega wyżej radzi napisz jaśniej o co ci chodzi...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Autor nie napisał zrozumiale o co mu biega ale chyba chodzi o to że ma samochód z silnikiem ABK + LPG i chce zamiast niego włożyć ABT razem z wtryskiem. Czyli pewnie ma wbite już w dowodzie LPG i do pozytywnego przeglądu potrzebuje tylko papierów butli które zapewne posiada. Najgorzej jak ma się wbite LPG a nie ma się papierów butli a jeśli jest dzika instalacja bez adnotacji w dowodzie to najmniejszy problem bo przeciętnemu polskiemu diagnoście wystarczy że koła trzymają się samochodu. Najlepiej jechać na stację diagnostyczną na której już się robiło przeglądy to nawet pod maskę nie zaglądają żeby sprawdzić numery.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
JeZeli chodzi Ci o zmianę silnika to dobrze było by gdybyś miał też instalację i komputer wtrysku z ABT z tego silnika bo wtrysk jednopunktowy różni się od wielopunkta. JEżeli chodzi o instalację lpg to wystarczy mikser pod monowtrysk i wyrzucić podciśnienie jak kolega aldi, wyżej pisał ale też napisz jaśniej o co Ci chodzi.