SUBWOOFER do Audi 80
-
- Forum Audi 80
Subwoofer
witam ma ktoś może tube w b3 w sedanie bo słyszałem że podobno ten bagażnik sie nie nadaje dźwiek sie nie rozchodzi tylko dusi w bagażniku.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, 16:35 przez Revelation, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- czester-11
- Forum Audi 80
ja mam w swoim skrzynie blaupunkta. lupie jak ckolera.. proste rozwiazanie wystarczy wyciac otwory w polce i zamontowac dwa wloty od bas refleksy i ladnie sie w autku rozchodzi. a nie duszi w bagazniku. a na zewnatrz tez slychac i to jak.
"o ja mam Tube tonsila 250 watt pod wzmacniacz 4x100 i musze powiedziec ze w srodku nawet cos slychac gorzej na zewnatrz niestety "
przemass18 to niewiem co ty za wzmacniacz masz moze na jednym kanale ja podlaczyles??? :lol:
"o ja mam Tube tonsila 250 watt pod wzmacniacz 4x100 i musze powiedziec ze w srodku nawet cos slychac gorzej na zewnatrz niestety "
przemass18 to niewiem co ty za wzmacniacz masz moze na jednym kanale ja podlaczyles??? :lol:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
- Kontakt:
Dobrze gadasz mój kumpel tez cos takiego mial i bardzo fajnie to dudniloczester-11 pisze:ja mam w swoim skrzynie blaupunkta. lupie jak ckolera.. proste rozwiazanie wystarczy wyciac otwory w polce i zamontowac dwa wloty od bas refleksy i ladnie sie w autku rozchodzi. a nie duszi w bagazniku. a na zewnatrz tez slychac i to jak.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bass-reflex :mrgreen:
Oj Panie i Panowie... Podłączałem dzisiaj z kumplem jego sprzęt do mojej Audi B3: subwoofer JBL GTO1204BP i wzmacniacz Infinity REF7541a. Muszę obalić wszelkie mity dotyczące basu W ŚRODKU auta ! Nic nie miałem wycinanego w półkach a bas był tak potężny i "mięsisty", że normalnie serce dostawało palpitacji, nie można było wziąść oddechu a oczy pulsowały wraz z bitem ! I to przy otwartych drzwiach !!! Właściciel owego sprzętu był zachwycony tym brzmieniem, na codzień słucha muzy w Calibrze, gdzie przestrzeń bagażnik - kabina jest niby lepsza i stwierdził, że w Audi bas mu się bardziej podoba Naprawdę efekt był powalający Ale na zewnątrz już takiego ciśnienia nie było - czyli jak dla mnie OK :mrgreen:
Drgania były i to nieźle słyszalne na zewnątrz - cała klapa bagażnika, pęknięty spojler, rejestracja, zero mat, ale w kabinie nie było nawet tak źle Mówimy tu o mojej Audiczce
A spróbowałem usiąść z tyłu... nie szło wytrzymać... takiego masażu jeszcze w samochodzie nie przeżylem... A czy ktoś jeszcze w B3 za tylnym oparciem ma fabrycznie wyciętą blachę (chyba na podłokietnik, bo taki kształt ma), i jeszcze 2 otwory w dolnej części o średnicy 8-10 cm ??? Myślę że tamtędy bas się wciska, pomimo widocznego wytłumienia między blachą a zbiornikiem paliwa szpary są niezłe
A spróbowałem usiąść z tyłu... nie szło wytrzymać... takiego masażu jeszcze w samochodzie nie przeżylem... A czy ktoś jeszcze w B3 za tylnym oparciem ma fabrycznie wyciętą blachę (chyba na podłokietnik, bo taki kształt ma), i jeszcze 2 otwory w dolnej części o średnicy 8-10 cm ??? Myślę że tamtędy bas się wciska, pomimo widocznego wytłumienia między blachą a zbiornikiem paliwa szpary są niezłe
- czester-11
- Forum Audi 80
ja mam wsadzona skrzynie blaupunkta taka jak u jednego z przedmówców 250 watt w RMS - czyli faktyczna moc muzyczna nie jakies popierdy typu 1000 watt takiego badziewia nie warto brac bo to pierdzi a nie gra. i do kompletu ma wzmacniacz tez blaupunkta w 2/1 kanalowy w mostku 275 watt ma RMS . w sumie za wszystko z kablami dalem 700 zl ale wszystko nowe na gwarancji, na allegro mozna cos taniej urzywanego wyszukac, w b3 mam to wsadzone , jak kazdy wie jest tam zbiornik za siedzeniem ale w niczym nie przeszkadza,