[all]Oznaczenia skrzyn biegow
-
- Forum Audi 80
Przeciez w VW silnik jest inaczej umieszczony , więc jak skrzynia ma pasowac?grzegorz76 pisze:Witam wszystkich mam problem ze skrzynia biegow.Jest do wymiany.Posiadam audi 80 b4 1,9 TDI 90 KM z 95r nr skrzyni to CPC 27 015 .Moze ktos wie jaka inna skrzynie moge wstawic do mojego auta np.audi ,passat.
w centrum audi jest link do spisu skrzyn biegów http://www.centrum.audi80.pl/
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 TDI 1Z AVANT] - wymiana skrzyni biegów
Witam chodziło mi o skrzynie od Passata b5 TDI 90 KM. Przecież w Passacie silnik jest ułożony tak samo jak w audi czyli wzdłuż.Mam okazję kupić skrzynie z 01 r. od paska tylko nie wiem czy będzie pasować. Jej nr to FHN ale nie jestem pewien musiał bym sprawdzić.
Re: [B4 1.9 TDI 1Z AVANT] - wymiana skrzyni biegów
fakt. Nie miałem pojęcia. W domu jest passat b4 i tam silnik jest poprzecznie.grzegorz76 pisze:Witam chodziło mi o skrzynie od Passata b5 TDI 90 KM. Przecież w Passacie silnik jest ułożony tak samo jak w audi czyli wzdłuż....
-
- Forum Audi 80
[B4 1,9 TDI 1Z Awant]
witam wszystkich.Wlasnie kupilem skrzynie od passata b5 o nr DHF.Czy ktos wie czy bedzie pasowac do audi 80 b4 1,9 tdi.
Witam Wszystkich.
Mam taką samą skrzynie jak kolega sagem, i taki sam problem z szarpaniem przy zmianie biegów, czy mógłby ktoś coś o tej skrzyni powiedzieć :?:
Przypomnę post:
Mam taką samą skrzynie jak kolega sagem, i taki sam problem z szarpaniem przy zmianie biegów, czy mógłby ktoś coś o tej skrzyni powiedzieć :?:
Przypomnę post:
Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek info na ten temat ponieważ bardzo mnie to zastanawia. :roll:sagem pisze:Witam, panowie orientuje się ktoś co to za skrzynia CVF? bo właśnie taka widnieje u mnie na nalepce z tyłu w bagażniku, przy 3 tyś. obrotów mam 104 km/h, dodam też, chociaż nie wiem, może tak ma każdy ABT, ale u mnie przy zmianie każdego biegu w górę jak się chce maxymalnie szybko przyśpieszyć jest bardzo mocne szarpniecie do przodu przez chwile jak tylko zapnę bieg. Tylko nigdzie nie mogę znaleźć nic o tym CVF :-x
Sprawdziłem sobie nr. wyposażenia i mam oznaczenie G0C = Manualna 5-biegowa skrzynia b. (przelozenia sport.) i dowiedziałem się dopiero dziś że mam pakiet komfortowe zawieszenie :lol:
dzięki za odpowiedzi .moja skrzynia wysiada zgrzyta 4 a tą skrzynie DHN dostałem od kolegi i chcę ją założyć .porównójąc przełożenia są bardzo zbliżona jak w dieslu 1z.proszę Was o wasze zdanie .dodam że wizualnie jest taka sama mocowania ,kielichy,wałek.
[ Dodano: 2010-03-09, 18:48 ]
moje opony to 195 /65/r15
[ Dodano: 2010-03-09, 18:48 ]
moje opony to 195 /65/r15
[B3/JN] Oznaczenie krzyni biegów.
Siemanko kto mi powie jakie powinny byc oznaczenia skrzyni biegow do silnika 1.8 JN bo u mnie cos jest z nia nie chalo ma krotkie biegi a jak narazie nawet w serwisie nie umieli mi podac oznaczen
Ostatnio zmieniony 28 mar 2010, 19:47 przez mikelle4, łącznie zmieniany 1 raz.
- michael80b3
- Forum Audi 80
Dzieki ale nie mam naklejki bo mialem bity tyl a ta co mam w aucie poprzedni wlasciciel zakladal rok temu i piatka juz mam przy 70km/h i wiecej niz 140 na niej nie wycigne bo mam ponad 4000tysiace obrotowmichael80b3 pisze:Na naklejce z kodami wyposażenia (na klapie bagażnika od wewnątrz) masz napisane jaką skrzynke masz.