Muszę cię zmartwić ale taki olej jak napisałeś nie istnieje.Więc nie wiadomo co teraz zalałeś do silnika.trepek pisze:Jeżdżę na Mobil 1 supercośtam 10-W40 dla diesli (semisyntetic). Najważniejsze, że nie dymi. Czyścioszek :mrgreen:
[B3 1.6TD RA]Turbo, olej i filtr powietrza, ubytki oleju.
a ja wlasnie skusilem sie i kupilem motula 6100 od kolegi z forum vwgolfa ktory zaopatruje duza czesc uzytkownikow forum w oleje tego wlasnie producenta. podobno olej ten bije pod kazdym wzgledem te rozlewane w polsce. teraz jezdze na castrolu magnatec diesel 10W40 i ciekawy jestem roznicy bo podobno jest i to zauwazalna. a tak w ogole to masz nauczke na przyszlosc ze przeglad i podstawowe wymiany robi sie od razu po zakupie samochodu bo najnormalniej szkoda silnika. i nie ma co oszczedzac na tak podstawowych sprawach
do zmiany oleju zostalo mi jeszcze ok 3tys.km takze zanim obczaje roznice na motulu to troche minie. ale po komentarzach ludzi na vwgolf stwierdzam ze cos w tym oleju musi byc ze ludzie czuja i widza roznice. tym bardziej ze taka opinie szerza uzytkownicy do ktorych mozna miec zaufanie, ktorych samochodu sa dosc powaznie zmodyfikowane, ktorzy znaja sie na mechanice
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Szczerze? Ale się nie śmiejcie - myślałem, że ta firma nazywa się "Mobil 1" a nie "Mobil" Stąd pomyłka. Tak to puścić chłopa do biura to atrament wypije.kezoj40 pisze:A więc widzisz że to nie jest Mobil 1.trepek pisze:Mobil Super 2000 dla diesli 10W-40. Zrobić zdjęcie opakowania? Sam go kupowałem i jeszcze resztka na dnie mi została.