[all] Tapicerka - skóra - jaka i za ile ?
Nie wiem jak jest z czyszczeniem skóry ale dzisiaj zrobiłem test na alcantarze którą mam oklejone boczki w B3.W zeszłym roku brachol "podbił" sobie tym schody w domu zamiast wykładziny dał alcantare bo jest podobnie przyczepna Efekt jest taki że po roku wchodzenia (błoto,snieg,deszcz) wystarczyło odkurzyć i psiknąć pianką do tapicerki autoland przetrzeć miękką szczoteczką i gotowe .
Oofol pisze:To i tak nieźle - ja jak się dowiadywałem to dostałem cenę 500zł:-)
Ale niestety nie wiesz o czym z Robertem mówimy - mamy na myśli alcantarę która jest używana do robienia tapicery w Porsche Cayenne - tam bubla chyba nie zakładają;-)
Dokładnie tak jak Jacek napisał.Materiał o którym mówie to alcantara która jest używana do produkcji podsufitek w Porsche Cayenne i Audi Q7.Z tego co wiem materiał jest sprowadzany z austri.
Jeszcze mi parę płatów zostało jakby ktoś chciał <ok>
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/940 ... 59f28.html
podsufitka tyle że jest czarnaa materiał to alcantara nakładke na licznik kombinuje w floku bo odbija sie w szybie
podsufitka tyle że jest czarnaa materiał to alcantara nakładke na licznik kombinuje w floku bo odbija sie w szybie
władek, nie obraż sie ale dla mnie lipa bo tylko założyć disco kule i można otwierać remizowe imprezy
A alcantara używana do porsche maybacha merca lincolna czy innego modelu to po prostu alcantara jeśli sprzedawca daje ci na nią certyfikat autentyczności to ok jeśli nie to znaczy że jest to lipa ja jak sie orientowałem za alcantarą to koleś powiedział że zależnie od koloru czyli od 400 wzwyż i zapewniał że jak ją kupie to daje mi certyfikat że nawet jak za 2 lata będę potrzebował ten sam materiał w tym samym kolorze to obojętnie do jakiej hurtowni w całej europie nie przyjdę z tym certyfikatem to mi zamówią dokładnie ten sam materiał
A alcantara używana do porsche maybacha merca lincolna czy innego modelu to po prostu alcantara jeśli sprzedawca daje ci na nią certyfikat autentyczności to ok jeśli nie to znaczy że jest to lipa ja jak sie orientowałem za alcantarą to koleś powiedział że zależnie od koloru czyli od 400 wzwyż i zapewniał że jak ją kupie to daje mi certyfikat że nawet jak za 2 lata będę potrzebował ten sam materiał w tym samym kolorze to obojętnie do jakiej hurtowni w całej europie nie przyjdę z tym certyfikatem to mi zamówią dokładnie ten sam materiał
A kto napisał że ten materiał jest przeznaczony tylko na podsifitki??kolczat pisze:a wy chcecie ta alacantra z porsche czy innego q7 obszywac fotele? nie sadzicie ze skoro material jest przeznaczony na podsufitke to raczej scieralnosc nie bedzie gwarantowac jej dlugiego zywota, chocby miala byc z maybacha?
Ja dostaje to z fabryki gdzie produkują podsufitki,w innej pewnie produkują fotele a jeszcze w innej deski i boczki w drzwi.Widziałem Cayenne z takim środkiem zresztą wystarczy zobaczyć na allegro http://photos04.otomoto.pl/photos/origi ... 4895_1.jpg