Witam, mam problem, po wyłączeniu tył gaśnie a przód nie. Przełącznik świateł ok. Proszę o odpowiedz
//poprawiłem nazwę tematu - spiczi
[b4] Problem ze światłami
[b4] Problem ze światłami
Ostatnio zmieniony 02 paź 2009, 21:28 przez mario6, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Może któryś z poprzednich właścicieli dorobił sobie osobny włącznik świateł mijania np. do jazdy dziennej może on zadziałał.
Albo zaciął się element stykający w pająku (włączniku świateł załączający światła mijania). Wczoraj rozbierałem pająka i widziałem że włącznik świateł posiada dwa takie styczniki. Możliwe że jeden z nich się zaciął. Obstawiam na to drugie bo włączniki świateł w Audi 80 lubią robić psikusy. Jak się do niego dostać znajdziesz na forum.
SIDNEY85, jemu chodzi o to że się świeci kiedy nie powinno a nie wcale.
Albo zaciął się element stykający w pająku (włączniku świateł załączający światła mijania). Wczoraj rozbierałem pająka i widziałem że włącznik świateł posiada dwa takie styczniki. Możliwe że jeden z nich się zaciął. Obstawiam na to drugie bo włączniki świateł w Audi 80 lubią robić psikusy. Jak się do niego dostać znajdziesz na forum.
SIDNEY85, jemu chodzi o to że się świeci kiedy nie powinno a nie wcale.
Ostatnio warszatu znajomego podjechało audi tyle że B3, gdzieś za półką nad nogami kierowcy kalbe przegniły i zaczęły się łączyć. Początkowo nie gasły światła, później inne dziwne rzeczy się zaczeły dziać. Na koniec przestał gasnąć silnik. Autko przyjechało ze spaloną całą wiązką... Bardzo pesymistyczne, ale jeżeli nie jest to przełącznik to zerknij w jakim stanie są kable, poszuszaj wiązką i zobacz czy się coś zmienia, jeżeli tak to naprawiaj to szybko.