[Audi Avant 2.2T Q]rodzinne kombi, MTM
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Bo mnie nie było przemo, byłem w Warszawie z ojcem.Przemo95 pisze:A miało podobno dziś cie nie być. :->
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2013, 19:26 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
30.09.2009
Doczekała się audianka, lusterek w kolorze nadwozia... myślę, że wygląda dobrze, w prawdzie potrzeba jeszcze zużyć na nie ze 2 tubki K2, ale już mi się podoba.
,
Od razu fotki wymiany szkła, które zbiłem przy malowaniu, jak to się mówi szczęście w nieszczęściu... dowiedziałem się, że mam podgrzewane lusterka, <ok> jak bym nie zbił, pewnie nigdy bym się o tym nie dowiedział, ale jak kupiłem nowe radio mp3, i je montowałem w środku znalazłem 4 przewody (brązowy, czarny, czerwony i biały ), zadałem nawet pytanie na forum od czego są/mogą być, ale nikt nie odpowiedział, także temat zamarł..., teraz jak zobaczyłem, że lusterka są podgrzewane, za pewne te kable są własnie od nich, dziś już nie zdążyłem, ale jutro na pewno to sprawdzę.
,
Tutaj nowe lustereczko Sferyczne, musiałem zdrapywać te nalepki, żeby ciepło dobrze przewodziło, ciężko szło, bo nie można było porysować tego podkładu na lusterku.
,
Tutaj nalepki do felg, muszę je założyć bo mam 4 kapselki a tylko 2 naklejki, fotki dodam jutro.
Teraz wydech czyściutki jak audianka nie bierze ani grama oleju i ma katalizator
Tak wygląda do połowy świecące na czerwono radyjko
I tutaj zdjęcie audianki jeszcze raz z pomalowanymi lusterkami...
Pozdrawiam
Doczekała się audianka, lusterek w kolorze nadwozia... myślę, że wygląda dobrze, w prawdzie potrzeba jeszcze zużyć na nie ze 2 tubki K2, ale już mi się podoba.
,
Od razu fotki wymiany szkła, które zbiłem przy malowaniu, jak to się mówi szczęście w nieszczęściu... dowiedziałem się, że mam podgrzewane lusterka, <ok> jak bym nie zbił, pewnie nigdy bym się o tym nie dowiedział, ale jak kupiłem nowe radio mp3, i je montowałem w środku znalazłem 4 przewody (brązowy, czarny, czerwony i biały ), zadałem nawet pytanie na forum od czego są/mogą być, ale nikt nie odpowiedział, także temat zamarł..., teraz jak zobaczyłem, że lusterka są podgrzewane, za pewne te kable są własnie od nich, dziś już nie zdążyłem, ale jutro na pewno to sprawdzę.
,
Tutaj nowe lustereczko Sferyczne, musiałem zdrapywać te nalepki, żeby ciepło dobrze przewodziło, ciężko szło, bo nie można było porysować tego podkładu na lusterku.
,
Tutaj nalepki do felg, muszę je założyć bo mam 4 kapselki a tylko 2 naklejki, fotki dodam jutro.
Teraz wydech czyściutki jak audianka nie bierze ani grama oleju i ma katalizator
Tak wygląda do połowy świecące na czerwono radyjko
I tutaj zdjęcie audianki jeszcze raz z pomalowanymi lusterkami...
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2013, 19:36 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No powoli w miarę możliwości się działa.MIODEK pisze:Widzę, że działasz :mrgreen: i dobrze
Kiedy zegary ? :roll:
Jutro panie MIODEK , zabieram się za montaż centralnego z pilota.
Z zegarami to sam nie wiem, czytałem w Zrób to sam , cała instrukcję z foto story, ale w elektryce jestem totalny dnem, i wątpię, że nawet z tak rozjaśnionym tematem zrobił bym to. Chyba, że ktoś by mi to opisał krok po kroku, kabel po kabelku.., bo znając życie rozebrał bym to i po złożeniu pół elektryki w samochodzie by mi nie działało.. , ale mimo tego będę czytał i się uczył, bo muszę je mieć.
Narazie wypatruje na allegro.
Pozdro
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
kacper85 pisze:Działasz widze cały czas do przodu. To dobrze bo autko masz ładne i zadbane. Nie przestawaj modzić a może niedlugo zacznie się wyróżniać z morza ciemnych avantów na naszych drogach.
ps
Czym się doprowadza komore silnika do takiego stanu? Bo też bym sobie wyczyścił swoją od środka.
Dzięki kolego za miłe słowa, staram się jak mogę, na wszystko powoli przyjdzie kolej
Co do czyszczenia silnika, to najpierw kupiłem za 5 zł benzyny i szorowałem rzeczy które były trudniejsze do usunięcia, były też takie miejsca które musiałem potraktować acetonem, a na koniec specjalny preparat do odnawiania i konserwowania plastików, sztucznych tworzyw itp.
Pozdrawiam