[b3 89]Dodatkowa zielona kostka w panelu z przyciskami.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
[b3 89]Dodatkowa zielona kostka w panelu z przyciskami.
Witam. Rozbierając dzisiaj "czarną dziurę" aby wymienić żarówki w przyciskach natknąłem się na zieloną kostkę o takich samym wyglądzie jak kostka do przycisku ogrzewania tylnej szyby tylko jest zielona.Widać, że kostka jest oryginalnie zamontowana, ponieważ jest skręcona izolacją razem z innymi kostkami. Tak więc pytanie do czego jest ja kostka ?? Dodam że posiadam przeciwmgielne na przód.
PS. Może teraz będzie dobrze sformułowana nazwa tematu.
PS. Może teraz będzie dobrze sformułowana nazwa tematu.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2009, 22:02 przez Audi Sport, łącznie zmieniany 4 razy.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Aha czyli jakbym chciał zalepić ten "rów Mariański" przyciskami to jakbym wsadził tam przycisk ABSu w kostkę to przycisk by się świecił i ogólnie wyglądał jakbym posiadał ABS. Aha i pytanie trochę podobne. Jeśli chciałbym dać 2-3-4 przyciski dla picu np. od podgrzewania foteli to jak zrobić aby działało w tym przycisku podświetlenie czerwone i to podświetlanie zielone lub pomarańczowe czyli ogólnie wyglądało by to jakbym miał podgrzewane siedzenia.
Jeżeli jest napięcie w kostce to tak.Audi Sport pisze:to jakbym wsadził tam przycisk ABSu w kostkę to przycisk by się świecił i ogólnie wyglądał jakbym posiadał ABS.
Do świecenia ikonek w przyciskach wystarczy podpiąć pin nr 1 do plusa, a pin nr 2 do minusa i przyciski będą świecić. Jeżeli chodzi o kolorowe podświetlenia, to niestety w przycisku podgrzewanych siedzeń nie występują a świeci tylko liczba na pokrętle w takim samym kolorze co ikonka.Audi Sport pisze:Jeśli chciałbym dać 2-3-4 przyciski dla picu np. od podgrzewania foteli to jak zrobić aby działało w tym przycisku podświetlenie czerwone i to podświetlanie zielone lub pomarańczowe czyli ogólnie wyglądało by to jakbym miał podgrzewane siedzenia.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Wielkie dzięki.Aha jeszcze jedno pytanko tak czysto estetyczne. Chciałbym mieć całą konsolę tych przycisków ale żeby nie powtarzały się i nie było przycisków z B4 jak np. przycisk awaryjnych i żaby wyglądało to wszystko oryginalnie na ten okres produkcji. I teraz nie wiem jakie przyciski mi dokładnie potrzebne aby mieć wszystko nimi zaślepione. Mam na razie 3 przyciski od grzania szyby od przeciwmgielnych przód, tył + do tego 2 przyciski grzania foteli + przycisk ABSu to razem 6 a więc jakbyś mógł mi napisać jakie przyciski jeszcze potrzebne to będę wdzięczny
Jeżeli nie chcesz zastosować przycisku od awaryjnych, to do wyboru masz trzyAudi Sport pisze:jakie przyciski jeszcze potrzebne
1- zaślepka
2- regulator zasięgu reflektorów
3- przycisk od zmiany wskazania AC/BC (komputera pokładowego)
Oprócz wymienionych były jeszcze przyciski z ikonką głośnika (jak się nie mylę wyłączały przednie lub tylne głośniki) oraz stosowane w samochodach specjalnych takich jak taxi i policja.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80