Witam wszystkich klubowiczów , mam duży problem z moim autkiem .Mianowicie od miesiąca weszłem w posiadanie audi b4 abk 20 benzyna 115km z gazem 1 generacji . auto nie pracowało tak jak trzeba postanowiłem udać się do gaziarza i dałem się naciągnać na instalacje tkz sekwencje . Po wymianie instalacii auto pracowało ładnie ale problem wyszedł dop pużniej mianowicie przy pracy na gazie auto spalało więcej benzyny niż gazu dodam ze ciągle czuć było benzynę , byłem zdesperowany na 220 km 6 l gazu a 14 l benzyny TO był szok . postanowiłem udać z powrotem do niego stwierdzono ze pomylili kable od sterowania komputera gazem , usterkę usunęli, zadowolony wyjechałem w dalsza trasę oczywiście znowu zalewając benzynę ,i co lipa to samo ...Dop wpadłem na pomysł ze odłączę pompkę paliwową zastosowałem przełącznik po wcześniejszym przeciągnięciu kabli i rozcinając przewód wpiąłem sie w obieg plusa do pompki (po rozłączeniu auto gaslo na wolnych obr mimo tego ze pracowało na gazie) teraz nie wiem co mam zrobić bo myślę ze to pewnie wtryski leja dodam ze auto ciężko pali ale o dziwo na benzynie pracuje nie najgorzej ale pozera paliwo(((
pomóżcie jak możecie nie mam pojęcia co zrobić i do kogo się z tym udać???
z góry dziękuje za pomoc...
[80 B4 2.0 ABK 92 r]lejące wtryski
-
- Forum Audi 80
[80 B4 2.0 ABK 92 r]lejące wtryski
Ostatnio zmieniony 12 paź 2009, 18:41 przez zakochany11, łącznie zmieniany 5 razy.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80