[B4 ABT 2,0] Drżenie kierownicy...
-
- Forum Audi 80
[B4 ABT 2,0] Drżenie kierownicy...
Witam panowie czy łącznik stabilizatora może mieć wpływ na drgania kierownicy? Dodam że koła są wywarzone luzów nie widać nigdzie,tarcze ok a trzęsie kierą tak od 80km do 110km. Jakieś pół roku temu miałem podobnie i po wyważeniu kółek wszystko było ok a teraz nie, a morze to wina gumolajzy bo teraz wywarzałem u innego niż ostatnio.
bardzo mozliwe że przyczyną może być kiepska wyważarka ja u siebie miałem to samo w zakresie predkosci 100/110 km/h wyważane byly w 2 wulkanizacjach i nic nie pomogło.
W końcu pojechałem do kolejnego wulkanizatora ktorego polecił mi kolega i pieknie cacy drgania nie ma zdaza sie ze po zdieciu kół z przodu pod tarcze hamulcową mogl dostac sie kawalek rdzy i tez bedzie podobny efekt
A co do wyważania to wiadomo maja te sprzety w wiekszosci uzywane z zachodu ktore sa juz zajechane i nei zawsze dokladnie wyważą
W końcu pojechałem do kolejnego wulkanizatora ktorego polecił mi kolega i pieknie cacy drgania nie ma zdaza sie ze po zdieciu kół z przodu pod tarcze hamulcową mogl dostac sie kawalek rdzy i tez bedzie podobny efekt
A co do wyważania to wiadomo maja te sprzety w wiekszosci uzywane z zachodu ktore sa juz zajechane i nei zawsze dokladnie wyważą
Witaj Kolego,nie,łącznik stabilizatora,tak jak i on (stabilizator) sam odpowiadają stabilności auta pod czas skrętu,czy jak się mówi wejścia w zakręt,więc sprawdz tulejki na wachaczach (bo mi też właśnie trzęsie po wyżej 90-km/h z ich powodu,bo wszystko inne wymieniłem i ustawiłem,a je nie ruszałem),możesz też już mieć walniętą gałkę na wachaczu lub końcówkę drążka kierowniczego,to najczęstrze przyczyny tych naszych problemików
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!