[B3 1.9D 1Y] Chłodnica wody - jaka i od czego pasuje?
[B3 1.9D 1Y] Chłodnica wody - jaka i od czego pasuje?
Witam,
Panowie porzebuje szczelnej chlodnicy do mojej audicy... z racji tego ze mam mozliwosc zakupu chlodnicy na szrocie w DE, ale nie jestem pewnien od jakich silnikow moze pasowac chlodnica do mojego silnika 1Y...
Z gory dzieki za odpowiedz...
Pozdrawiam
Gajdzi
P.S.
Ew. jakies propozycje gdzie dość tanie kupic chłodnica w PL...
Panowie porzebuje szczelnej chlodnicy do mojej audicy... z racji tego ze mam mozliwosc zakupu chlodnicy na szrocie w DE, ale nie jestem pewnien od jakich silnikow moze pasowac chlodnica do mojego silnika 1Y...
Z gory dzieki za odpowiedz...
Pozdrawiam
Gajdzi
P.S.
Ew. jakies propozycje gdzie dość tanie kupic chłodnica w PL...
OK, ok, ale wlasnie dosc trudno znalezc na szrocie audice z silnikiem 1.9D (1Y), a tam jest chyba chlodnica z 1.9TDI... a nie wiem czy podpasuje jakas chlodnice od benzyniaka... bo tego jest wiecej na tym szrocie co mam blisko.Niki20 pisze:No jedyne co mi przychodzi do głowy to poszukać na szrocie.
Masz na mysli wymiary radioatora czy calej chłodnicy...?! Rozumiem, ze jak bedzie miala mniej, to nawet nie warto mi jej brac, tak?Mobilek pisze:Wymiarowo ma mieć 60 cm.
A powiedzcie mi jeszcze... czy czujnik wlączający wentylatory znajduje sie po prawej czy lewej stronie chłodnicy (siedząc za kierownica)?
Na pierwsze pytanie powiem że nie jestem pewien ale raczej wymiary radiatora. Jeżeli będzie mniejsza będzie występowało ryzyko przegrzania i osobiście takiej bym nie brał.Gajdzi pisze:Masz na mysli wymiary radioatora czy calej chłodnicy...?! Rozumiem, ze jak bedzie miala mniej, to nawet nie warto mi jej brac, tak?
Po lewej w dolnym rogu.Gajdzi pisze:czy czujnik wlączający wentylatory znajduje sie po prawej czy lewej stronie chłodnicy
No wlasnie, a na allegro ten czujnik jest po prawej stronie... rozumiem ze takie chlodnice tez omijac szerokim lukiem, tak?Mobilek pisze:Po lewej w dolnym rogu.
Zaczynam sie zastanawiac nat taka chlodnica, bo na szrocie sa chyba jednak tylko mniejsze:
Chlodnica z allegro
DokładnieGajdzi pisze:rozumiem ze takie chlodnice tez omijac szerokim lukiem, tak?
Rozważ ewentualnie tą http://moto.allegro.pl/item750263195_ch ... 0_b_d.html przynajmniej przypomina oryginał.Gajdzi pisze:Zaczynam sie zastanawiac nat taka chlodnica
Fotka tej chłodnicy jest kiepska, ale u mnie wężyk przelewowy jest przykręcany na samej górze, a tu chyba jest poniżej połowy, czy może źle widze :?:Mobilek pisze:DokładnieGajdzi pisze:rozumiem ze takie chlodnice tez omijac szerokim lukiem, tak?Rozważ ewentualnie tą http://moto.allegro.pl/item750263195_ch ... 0_b_d.html przynajmniej przypomina oryginał.Gajdzi pisze:Zaczynam sie zastanawiac nat taka chlodnica
Ogolnie to nie widze roznic (na zdjeciach) miedzy tymi chlodnicami... ogolnie sa w obu miejsca na 4 wezyki (najmniejszej srednicy na samej gorze, pozniej gruby, cienki i znow gruby, po czym jest miejsce na czujnik).spiczi pisze:Fotka tej chłodnicy jest kiepska, ale u mnie wężyk przelewowy jest przykręcany na samej górze, a tu chyba jest poniżej połowy, czy może źle widze :?:
Czyli ogolnie szykuje sie wydatek rzedu 200zl... a liczylem na 100zl, ale coz...
Znalalzłem we wrocku (z mojej okolicy) taka chłodnice, sądzicie ze bedzie ok!?
Git... kupuje!Mobilek pisze: Jest identyczna jak na pierwszej aukcji przedstawionej przez Ciebie, więc na pewno będzie.
O wrażeniach z jakości opowiem po zakupie (przyszły tydzień, bo narazie i tak w DE siedzie).
Z dzięki za wszelkie sugestie i porady!
[ Dodano: 2009-11-04, 22:47 ]
Więc tak...
Zdecydowalem sie kupić chłodnice z allegro od sprzedawcy z nickiem "Syrena16V" (gość/firma z Wrocławia). Ogolnie chłodnica zbliżona do oryginału (czujnik po tej samej stronie co w oryginale, ale po drugiej stronie nie ma korka spustowego - jeśli w ogóle on w tym sensie służy ).
Ogolnie chcialem powiedzieć ze jak za tą kwote to jestm zadowolony z chłodnicy i polecam zakupy u tego sprzedawcy.