[B3/B4]Licznik
kręcisz wskazówką w którąkolwiek stronę tak... by się zablokował mechanizm i potem normalnie już będzie się obkręcać na osi... na poczatku może być ciężko, ale będzie szło coraz łatwiej... obkręcaj wskazówkę jednocześnie ciągnąc ją do siebie - jakbyś chciał ją zdjąć
to tyczy się licznika VDO
w UN4 nie rozbieraj prędkościomierza, bo uszkodzisz
to tyczy się licznika VDO
w UN4 nie rozbieraj prędkościomierza, bo uszkodzisz
a no wlasnie. mam licznik VDO ale nie wiedzialem ze trzeba do oporu ja obrocic tylko ciagnelem tak jak bylo najwygodniej (w granicach 60-70km) i pekl mi ten plastki czarny ale dalo sie go przymocowac. teraz mam jeden mankament ktorego nie zauwazylem - wskazowka nie zatrzymuje sie na 20 tylko na 25 i zastanawiam sie teraz czy licznik bedzie przeklamywal o te 5km/h czy po prostu bedzie sie ruszal od 25 dopiero
...jeśli w ogóle będzie działał to będzie zaczynać od 25 km/hurd pisze:a no wlasnie. mam licznik VDO ale nie wiedzialem ze trzeba do oporu ja obrocic tylko ciagnelem tak jak bylo najwygodniej (w granicach 60-70km) i pekl mi ten plastki czarny ale dalo sie go przymocowac. teraz mam jeden mankament ktorego nie zauwazylem - wskazowka nie zatrzymuje sie na 20 tylko na 25 i zastanawiam sie teraz czy licznik bedzie przeklamywal o te 5km/h czy po prostu bedzie sie ruszal od 25 dopiero
no jeżeli działa i wskazówka zaczyna sie dopiero poruszać od 25 km/h to oznacza że licznik okłamuje cie o kolejne 5 km/h... wskazówka powinna znajdować sie w miejscu 20 km/h...urd pisze:tak szczerze to wolal bym sie tam nie dobierac drugi raz zwlaszcza ze wtedy pekl ten czarny plastik na wskazowce. licznik dziala - czyli rusza sie od 25 tak? dobrze rozumiem?
...mam nadzieje, ze mnie zrozumiałeś... bo inaczej nie wiem jak Ci to wytłumaczyć
[80 b4 ] problem z licznikiem
Witam po demontażu i montazu licznika mam wrażenie że nie pokazuje on rzeczywistej szybkości w jakim położeniu powinna znajdować się wskazówka i jak ją ustawić? U mnie znajduje się ona poniżej 20 jakby na "zero"
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
jak będzie jechał 80km/h to będzie pokazywać 70... bo prędkościomierze i tak o 10 zaniżają :mrgreen:OGr pisze:Powinieneś wyregulować sobie ten licznik bo będziesz jechał 80km/h a na liczniku 60km/h i tak jakby nie patrzeć to fotoradar już Cię powinien łapać szkoda kasy na radary
wskazówka powinna być na 20km/h - przerabiałem już to.
Jeśli zegary VDO to spokojnie możesz ją ruszyć z 0 na 20
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt: