Radio - Pioneer DEH30mp - aktywacja AUX
Radio - Pioneer DEH30mp - aktywacja AUX
Witam!!!
Moje pytanie brzmi mam wejscie w radiu aux moje radio to pioneer deh 30 mp
podłaczyłem 2 kable do radia chinch a nastepnie z drugiej strony obcialem kable i podlaczylem Mini Jack do mp3 i teraz jak zrobic zeby to działało co trzeba właczyc ??
Moje pytanie brzmi mam wejscie w radiu aux moje radio to pioneer deh 30 mp
podłaczyłem 2 kable do radia chinch a nastepnie z drugiej strony obcialem kable i podlaczylem Mini Jack do mp3 i teraz jak zrobic zeby to działało co trzeba właczyc ??
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 17:05 przez cineks, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam tak to ci nie bedzie działało w panelu radia masz pewnie wejscie Mini Jack musisz wiec kupic kabel Mini Jack-Mini Jack i wtedy podłaczasz jedna strone kabla do mp3 a drugą do panelu. właczasz muze w mp3 i w radiu szukasz opcji AUX pewnie bedzie pod tym przyciskiem co przełaczasz miedzy CD a TUNER i tam pedzie AUX i bedziesz miał muze w głosnikach.
ok zrobilem tak jak mowiliscie ale nie mam pojecia jak zrobic zeby to grało podłaczylem mini jecka do radia z drugiej storny mp3 i cisza jak to włączyc na tym radiu jest tuner i cd i albo gra radio albo cd ;/ muzyka w mp3 idzie w radiu ani w glosnikach nic cisza tz gra radio albo cD:(
Ostatnio zmieniony 24 sie 2009, 23:19 przez cineks, łącznie zmieniany 1 raz.
normalnie jak wlaczasz radio tym duzym pokretlem i wybierasz źrodlo dzwięku ( cd, tuner) to potem powinno byc na wyswietlaczu AUX1 i wtedy masz aux , mam ten model radia i przynajmniej tak jest, wszytko idzie po kolei (cd, tuner, aux1). odpalasz mp3 i powinno graccineks pisze:przekopalem cale radio i nie ma ;/ jak ja właczyc? cos moze dłuzejk potrzymac:(
U niego jest tak, że w pierwszej kolejności musi włączyć AUX w funkcjach, a później poprzez naciśnięcie SOURCE wybiera sobie źródło RADIO - CD - AUX. Tyle znalazłem w instrukcji z resztą do której podałem link w dziale elektryka. Instrukcja jest po angielsku i rozumiem, że w tym był problem bo nie zakładam, że nie mógł lub nie chciał jej znaleźć.
Mam Pioneera DEH-2800MP. U mnie w instrukcji do radyjka tez pisze ze mam wejsce AUX. Ale tak naprawde tego wejscia nie ma. Jesli bys je mial to bylo by gdzies gniazdo jack albo z tylu albo z przodu. Jesli go nie ma to nie masz. Owe dwa chinche z tylu to wyjscie sygnalu do wzmacniacza. Zadne wejscie, jesli podales tam jakis sygnal to sie ciesz ze niczego nie uwaliles.
cineks w tym temacie https://audi80.pl/audi-80-coupe-prob ... t32783.htm już Ci odpowiedział, plus podałem link do instrukcji. Przeanalizuj i zobacz czy działa i nie zakładaj dwóch takich samych tematów.
A wiedz tak Właczylem w koncu wejscie aux !!
robi sie to tak ze na wylaczonym radiu klika sie FUNCTION i power pozniej puszcza sie power i zmienia sie strzałka góra badz dół i w tedy aktywuje sie funkcje aux i najlepiej po tym jak juz aktywowalismy aux najlepiej wylaczyc radio i pozniej wlaczyc i bd tuner cd i aux Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za pomoc !!! :mrgreen: :mrgreen:
robi sie to tak ze na wylaczonym radiu klika sie FUNCTION i power pozniej puszcza sie power i zmienia sie strzałka góra badz dół i w tedy aktywuje sie funkcje aux i najlepiej po tym jak juz aktywowalismy aux najlepiej wylaczyc radio i pozniej wlaczyc i bd tuner cd i aux Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za pomoc !!! :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 18:11 przez cineks, łącznie zmieniany 1 raz.